Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάτρα: Το Animation Ντοκιμαντέρ «Λιάνα» την Τρίτη 26/7 στο παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Πάτρα: Το Animation Ντοκιμαντέρ «Λιάνα» ...

Είναι μία συμπαραγωγή ΗΠΑ, Κατάρ και Σουαζιλάνδης - Την ταινία έχουν σκηνοθετήσει οι Aaron Kopp και Amanda Kopp & έχει αποσπάσει σε Διεθνή Φεστιβάλ, 27 συνολικά βραβεία

Το μαγικό  καλοκαιρινό «ταξίδι» του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου στις γειτονιές της Πάτρας ολοκληρώνεται με την προβολή της ταινίας  «Λιάνα».

Εκατοντάδες φίλοι της 7ης τέχνης στο πέρασμα της ενότητας από τις πλατείες,  τα προαύλια σχολείων, το αίθριο του παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου και την «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρκο, έδωσαν μαζικό παρών δείχνοντας γιατί το θερινό «σινεμά», παραμένει ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια της ζωής.

Για μία ακόμα φορά, στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Οργανισμού, η μεγάλη οθόνη ταξίδεψε  σε κάθε γωνιά της πόλης και «συστήθηκε» σε κάθε ηλικία, αφήνοντας και φέτος το δικό της στίγμα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Η αντίστροφη μέτρηση για τους τίτλους τέλους των φετινών προβολών θ’ αρχίσει την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 στις 9.30 το βράδυ στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, στην άνω πόλη όπου θα προβληθεί πρώτη ημέρα η «Λιάνα».

H «Λιάνα» ανήκει στην κατηγορία Animation Ντοκιμαντέρ και είναι συμπαραγωγή ΗΠΑ, Κατάρ και Σουαζιλάνδης. Την ταινία σκηνοθετούν οι Aaron Kopp και Amanda Kopp και έχει αποσπάσει στο πέραμά της από τα Διεθνή Φεστιβάλ, 27 συνολικά βραβεία.

Η ταινία είναι ένα αφρικανικό παραμύθι κινουμένων σχεδίων που γεννιέται στη φαντασία πέντε ορφανών παιδιών απ’ τη Σουαζιλάνδη, που συνεργάζονται για να πουν μια ιστορία επιβίωσης βγαλμένη απ’ τις πιο σκοτεινές τους μνήμες και τα πιο φωτεινά τους όνειρα.

Το ταξίδι της φανταστικής τους πρωταγωνίστριας - ένα κορίτσι απ’ τη Σουαζιλάνδη ξεκινάει για μια επικίνδυνη αποστολή διάσωσης των μικρών δίδυμων αδελφών της - διαπλέκεται με ποιητικές και διεισδυτικές σκηνές ντοκιμαντέρ, δημιουργώντας μια μοναδική στο είδος της γιορτή συλλογικής αφήγησης.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί την Πέμπτη 28 Ιουλίου στον Παμμιικρασιατικό στην οδό Φωκαίας και την Κυριακή 31 Ιουλίου 2022 στην  «Ιχθυόσκαλα» στο Νότιο Πάρκο.

*Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου είναι δωρεάν.          

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture