Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η ταινία "Supa Modo" την Τρίτη 19 Ιουλίου στο Αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου

Η ταινία "Supa Modo" την Τρίτη...

Συνεχίζονται οι προβολές του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου

Μια από τις πιο δημοφιλείς παιδικές ταινίες,  με πάρα πολλά βραβεία - ανάμεσα στα οποία και αυτό της καλύτερης ταινίας  στο Φεστιβάλ Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους - συνεχίζεται στις 9.30 το βράδυ την Τρίτη 19 Ιουλίου η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου.

Στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου θα προβληθεί η ταινία «Σούπα Μόντο – Supa Modo», μία Κενυο-Γερμανική παραγωγή η οποία βασίζεται  σε μία αληθινή αυτοβιογραφική ιστορία, μία τρυφερή, γλυκιά, συμβολική παιδική ταινία και την αξία της φαντασίας. 

Ο σκηνοθέτης Λικαρίον Γουαϊανίνα  σε πρώτο επίπεδο, φέρνει στο προσκήνιο  την  ούτως ή άλλως πλούσια παιδική φαντασία η οποία  έχει τον πρώτο λόγο, αλλά με μία  πιο  προσεχτική «ματιά» ο θεατής αντιλαμβάνεται ότι μιλάει και για την δύναμη του ίδιου του σινεμά. 

Η ταινία ξεκινά και τελειώνει με πιτσιρίκια που δεν έχουν καμία ελπίδα στην πραγματική ζωή να διασκεδάζουν και να ονειρεύονται στα σκοτάδια, μπροστά από μία φωτισμένη μεγάλη οθόνη. Με τους  βλοσυρούς ενήλικες, αυτούς που έχουν το βάρος της πραγματικότητας στους ώμους τους, να παρασύρονται και εκείνοι από το μεγάλο ψέμα που είναι η κινηματογραφική συγκίνηση.

«Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνάει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλωμένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις και πείθει όλους τους συγχωριανούς να τη βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρό της...».

Σκηνοθεσία:  Λικαριόν Γουαϊνάινα. Πρωταγωνιστούν: Στάισι Γουαγουέρου, Μαριάν Νούγκο

Σενάριο: Γουαντζέρι Γκακούρου, Σίλας Μιάμι, Καμάου Γουά Ντουνγκου, Μουγκάμπι Ντίγκα. Φωτογραφία: Ενος Ολικ, Μοντάζ: Τσάριτι Κούρια, Μουσική: Σιν Πίβερς.

Η ταινία θα επαναπροβληθεί  στις 9.30 την Πέμπτη  21 Ιουλίου  στο προαύλιο του 20ου Δημοτικού Σχολείου(Αρόη) και την Κυριακή 24 Ιουλίου στην πλατεία της Θέας.

Η είσοδος στις προβολές του Δημοτικού κινητού Κινηματογράφου είναι  δωρεάν

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture