Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Ν.Νικολόπουλος: Ουσιαστική στήριξη του Δήμου Πατρέων για να μην βρεθεί καμία Λαϊκή Οικογένεια στο δρόμο από τις Τράπεζες

Ν.Νικολόπουλος: Ουσιαστική στήριξη του Δ...

Η ανακοίνωση

Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Νέα Πάτρα" Νίκος Νικολόπουλος, αναφέρει: 

Με αφορμή ανάρτησης στο προσωπικό του λογαριασμό στο fb του μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, σχετικά με τον κίνδυνο που διατρέχει πολύτεκνη οικογένεια στου Ψάχου να βρεθεί στο δρόμο, λόγω της απώλειας της Α’ κατοικίας της από την Τράπεζα σε πλειστηριασμό, κατέθεσα την παρακάτω ερώτηση στο Δήμαρχο Πατρέων.

Ελπίζω ο Δήμαρχος να υλοποιήσει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», για ουσιαστική στήριξη του Δήμου σε ευάλωτες οικογένειες που έχασαν ή κινδυνεύουν να χάσουν την Α’ κατοικία τους από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. 

Καθώς επίσης και να περιφρουρήσουμε το σπίτι της πολύτεκνης οικογένειας στου Ψάχου, από την προσπάθεια έξωση που θα επιχειρήσει η Τράπεζα.  

Γιατί διαφορετικά το σύνθημα «Κανένα σπίτι στα χέρια Τραπεζίτη» από την Δημοτική Αρχή της Πάτρα, θα αποτελεί «ακάλυπτη επιταγή» στα λαϊκά συμφέροντα.           

 Κύριε Δήμαρχε,

 Αφορμή για την κατάθεση της παρακάτω ερώτησής μου, καθώς και στις πρωτοβουλίες που θα πρέπει να προχωρήσει ο Δήμος αποτέλεσε, η δημόσια ανάρτηση στο προσωπικό του fb του μέλους του Δ.Σ. του ΚΟΔΗΠ και εκπροσώπου της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ», κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ.

Συγκεκριμένα κάνει αναφορά για την πολύτεκνη οικογένεια στην περιοχή του Ψαχού, που βρίσκεται σε διαδικασία έξωσης από την Α’ κατοικίας της, λόγο ότι το συγκεκριμένο ακίνητο περιήλθε στην ιδιοκτησία της Τράπεζας από Ηλεκτρονικό Πλειστηριασμό το 2018.

Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση που είχα από τον κ. ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟ, μου γνωστοποιήθηκε ότι ο Δικαστικός κλητήρας θα προβεί στην έξωση της οικογένειας από την οικία στις 28/7/2022.    

Ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΝΕΑ ΠΑΤΡΑ» σας καλώ όπως ο Δήμος Πατρέων προχωρήσει άμεσα στις εξής κινήσεις:

1.    Να περιφρουρήσει το ακίνητο και να αποτρέψει την έξωση της οικογένειας από την Τράπεζα. Στο κάλεσμα οφείλουμε όλες οι Δημοτικές Παρατάξεις με τους επικεφαλής τους και τους Δημοτικούς Συμβούλους να είμαστε παρόντες.

2.    Να προχωρήσει ο Δήμος άμεσα σε απευθείας διαπραγμάτευση με την Τράπεζα, για την παραμονή της πολύτεκνης οικογένειας στο ακίνητο έναντι ενοικίου και τυχόν αγορά του ακινήτου από τον Δήμο Πατρέων, στο πλαίσιο εφαρμογής προγράμματος Κοινωνικής Κατοικίας από το Δήμο.

3.    Σε περίπτωση άρνησης από την Τράπεζα για παραμονή της οικογένειας στο υπόψη ακίνητο, να ζητηθεί παράταση μέχρι στις 30/9/2022, ώστε ο Δήμος να συμβάλει οικονομικά και να στηρίξει την οικογένεια στην αναζήτηση νέας στέγης και την μετακόμισή της. Η οικονομική στήριξη που θα είναι τουλάχιστον στα 5.000€, θα καταβληθεί είτε από τον Δήμο, είτε από τον προϋπολογισμό του ΚΟΔΗΠ στους αντίστοιχους κωδικούς που έχουν για το σκοπό αυτό . 

4.    Ο Δήμος να προχωρήσει άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, για την εφαρμογή 696/2013 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων που προβλέπει τη νομική και οικονομική στήριξη του Δήμου σε ευάλωτα  νοικοκυριά, που κινδυνεύει η Α’ κατοικία τους από πλειστηριασμό. 

5.    Να καταθέσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Περιφέρεια, για άνοιγμα Ερανικού Λογαριασμού του Δήμου Πατρέων με αποκλειστικό σκοπό, την επαναγορά από τον Δήμο ακίνητα ευάλωτων νοικοκυριών που περιήλθαν στις Τράπεζες από πλειστηριασμό ή αντίστοιχα κινδυνεύουν. Στον υπόψη λογαριασμό ο κάθε Δημοτικός Σύμβουλος να καταθέτει μηνιαίως τουλάχιστον 50€ και οι κατέχοντες θέσεις στο Δήμο ή σε Οργανισμούς του Δήμου και τους καταβάλετε αντιμισθία, πλέον και το 20% αυτής που εισπράττουν.       

Κύριε Δήμαρχε,

                Ελπίζω να κάνετε αποδεκτές τις παραπάνω προτάσεις της παράταξής μας, ώστε να στηρίξουμε ουσιαστικά με πράξεις και όχι με λόγια, ευάλωτες οικογένειες συνδημοτών που κινδυνεύουν να χάσουν την Α’ κατοικία τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις