Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

H Λατινική Αμερική πανηγυρίζει για τη Λέονορ Εσπινόζα, την καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο!

H Λατινική Αμερική πανηγυρίζει για τη Λέ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το εστιατόριο Leo στη Μπογκοτά διαθέτει ακόμα και μυρμήγκια στα πιάτα του ενώ θεωρεί τη μαγειρική σύγχρονη τέχνη

Η 59χρονη αυτοδίδακτη σεφ και ακτιβίστρια από την Κολομβία, Λέονορ Εσπινόζα, ψηφίστηκε ως η καλύτερη γυναίκα σεφ στον κόσμο για το 2022 από το διάσημο βρετανικό οδηγό και σύμβουλο φαγητού και ποτών «William Reed», που επιλέγει τα 50 κορυφαία εστιατόρια του κόσμου. Ξεχώρισε αντλώντας έμπνευση για την μαγειρική της από την τεράστια βιοποικιλότητα του περιβάλλοντος και την οδυνηρή ιστορία της πατρίδας της αλλά και την αγάπη της για την τέχνη και την πολιτική.

Όπως έχει δηλώσει «Η κουζίνα μου προέρχεται από τους υποβιβασμένους πολιτισμούς, τις ξεχασμένες περιοχές, έχει την γεύση του παρελθόντος, του καπνού και του πόνου Έχει επίσης την γεύση της χαράς, ενός πλάτανου, της μανιόκας, του χώματος αφού έχει βρέξει και της ερήμου. Υπάρχει πολλή ποίηση στην κουζίνα μου». Η Λέονορ την οποία έχουν φιλοξενήσει διάσημα και σεβαστά media διεθνούς βεληνεκούς, πασχίζει μέσα από τη δουλειά της να δώσει «φωνή» σε ανθρώπους που αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι σε περιοχές που πλήττονται από τη φτώχεια και τη βία δεκαετιών. Το εστιατόριό της με το όνομα «Leo» στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, παρουσιάζει γεύσεις από όλη τη χώρα, ιδιαίτερα από κοινότητες ιθαγενών και αφροκολομβιανών. Στα πιάτα της θα βρει κανείς από εξωτικά φρούτα και κόνδυλους των Άνδεων μέχρι μυρμήγκια και προνύμφες

Η  «William Reed » την παρουσίασε ως «πολυταλαντούχα Κολομβιανή σεφ που παντρεύει την τέχνη, την πολιτική και τη γαστρονομία». Με καταγωγή από την Καρθαγένη, στις ακτές της Καραϊβικής  και στην Κολομβία, σπούδασε οικονομικά και τέχνες και εργάστηκε στη διαφήμιση πριν στραφεί στη μαγειρική στα 35 της. Το 2017 ανακηρύχθηκε η καλύτερη γυναίκα σεφ της Λατινικής Αμερικής. Η κουζίνα ήταν πάντα αναπόσπαστο κομμάτι μου. Ολες οι γυναίκες της Καραιβικής μαγειρεύουν. Στο σπίτι και στην οικογένεια όλα συμβαίνουν γύρω από μια φωτιά. Ετσι, η κουζίνα είναι πολιτική, όσο η τέχνη και η οικονομία. Η διαφήμιση δεν ήταν το στοιχείο μου. Η δύναμή μου βασίζεται στη δημιουργικότητα και το να αντιλαμβάνομαι τη μαγειρική μέσα από τις ρίζες μου. Είμαι μέντορας σε ένα team που θέλει διαρκώς να πηγαίνει παρακάτω. Αυτό που κάνω στην κουζίνα μου είναι σύγχρονη τέχνη» λέει μεταξύ άλλων η Λεονόρ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View