Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Οι άνεμοι σαρώνουν την Πάτρα-Κίνδυνος πυρκαγιάς, απαγόρευση κυκλοφορίας ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Οι άνεμοι σαρώνουν την Πάτρα-Κίνδυνος πυ...
Πομώνης Γιάννης
[email protected] , Facebook Page

Ο καιρός του εξ αμελείας ή εκ προθέσεως εμπρηστή

Η καλή μέρα λένε φαίνεται από το πρωί και η Τρίτη δεν φαντάζει καλή ημέρα έτσι όπως από νωρίς το πρωί πνέουν ισχυροί άνεμοι στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και γενικότερα στην Αχαΐα. Δεν είναι μυστικό πως το μίγμα ζέστης και ισχυρών ανέμων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για μια επικίνδυνη ημέρα ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες - το πρωί της Τρίτης- στην Πάτρα, δεδομένων των ανέμων που φθάνουν τοπικά με ριπές ακόμη και τα 7 μποφόρ.

 

Ριπές ανέμων εως 7 μποφόρ

Στατιστικά σχεδόν κάθε φορά που πνέουν ισχυροί άνεμοι -είτε σταθερής έντασης είτε με περιοδικότητα ως ριπές- εκδηλώνονται πυρκαγιές. Αυτό συμβαίνει είτε επειδή ξεφεύγει από τον έλεγχο η φωτιά που άναψε κάποιος αγρότης ή άλλος ιδιώτης, είτε φυσικά επειδή κάποιος εμπρηστής σκοπίμως δρά υπο τις συγκεκριμένες συνθήκες. 

Στις περιπτώσεις εμπρησμών από πρόθεση η στατιστική έχει δείξει πως οι περισσότερες πυρκαγιές εκδηλώνονται απογευματινές ώρες, ώστε να απομένουν το δυνατόν οι λιγότερες ώρες για εναέρια πυρόσβεση. Μεγάλη προσοχή και σχετική εγρήγορση απαιτείται από τους πολίτες, όταν επικρατούν οι συνθήκες που ευνοούν την εκδήλωση και ανάπτυξη μιας πυρκαγιάς.

Περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα της πυροσβεστικής ειναι από το πρωί της Τρίτης σε διαρκή κίνηση και έχουν εστιάσει στα "συνήθη ύποπτα" σημεία της ευρύτερης περιοχή της Πάτρας και της περιφερειακής ενότητας Αχαΐας. 

Σε ποιες περιοχές της Πάτρας απαγορεύεται απόψε η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Λόγω υψηλού κινδύνου για εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή μας (κατηγορία κινδύνου 4) την Τρίτη 19 Ιουλίου και για όσες ημέρες συνεχιστούν οι επικίνδυνες συνθήκες, το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πατρέων εφιστά την προσοχή των πολιτών.
Τίθεται σε ισχύ η απαγόρευση, για προληπτικούς λόγους, της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων λόγω επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιάς σε δασικούς δρόμους στις εξής περιοχές:
· Κοινότητα Καλλιθέας, από Γήπεδο και άνω & από Δεξαμενή και άνω
· Πευκόδασος Δασυλλίου του Δήμου Πατρέων& Πευκόδασος περιοχής Γηροκομείου
· Πευκοδάσος Κεφαλοβρύσου Κρήνης. (Δασικό οδικό δίκτυο και αντιπυρικές ζώνες)
· Από Άγιο Κωνσταντίνο προς Ιερά Μονή Ομπλού (Κρήνη)
· Δάσος Καρκαλός Άνω Καστριτσίου στις θέσεις Μοχλός-Χάραδρος-Πασχαλιάνοι-Αγ. Παρασκευή-Γεφύρι Σώφαινας-Μοχλός.
· Ιππικός Όμιλος Πλατανιού έως Ανω Καστρίτσι.
· Δρέπανο - Άγιος Γεώργιος - Ανεμοδούρι (Καϊμακά)


Η απαγόρευση ξεκινάει από τις 9 το βράδι έως τις 6 το πρωί.
Της απαγόρευσης εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις