Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΜΟΥΣΙΚΗ

/

"Έφυγε" ο συνθέτης του χαρακτηριστικού μουσικού θέματος των φιλμ Τζέιμς Μποντ, Μόντι Νόρμαν

"Έφυγε" ο συνθέτης του χαρακτη...

Σε ηλικία 94 ετών - Η μουσική του ακούστηκε σε όλα τα επίσημα φιλμ Τζέιμς Μποντ

Ο Άγγλος συνθέτης Μόντι Νόρμαν, γνωστός για το μουσικό θέμα – σήμα κατατεθέν των ταινιών Τζέιμς Μποντ, πέθανε όπως έγινε γνωστό, τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022 σε ηλικία 94 ετών. Ήταν γεννημένος τον Απρίλιο του 1928 στο Λονδίνο.

Όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ο γνωστός συνθέτης πέθανε μετά από «σύντομη ασθένεια».

Ο Μόντι Νόρμαν -Monty Norman συνέθεσε το διάσημο θέμα της κινηματογραφικής σειράς Τζέιμς Μποντ για την ταινία του 1962 «Dr. No.» με τον αξέχαστο Σον Κόνερι. Το θέμα χρησιμοποιήθηκε έκτοτε σε 25 ταινίες με έξι διαφορετικούς ηθοποιούς στον ρόλο του περίφημου Βρετανού πράκτορα 007, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης «No Time to Die» με τον Ντάνιελ Κρεγκ.

Στην ταινία του 1983 «Never Say Never Again» πάλι με τον Κόνερι δεν χρησιμοποιήθηκε η σύνθεση του Μόντι Νόρμαν επειδή παρήχθη από ένα ανταγωνιστικό στούντιο, εκτός της EON Productions. Το θέμα εμφανίζεται επίσης στο βιντεοπαιχνίδι James Bond, όπως το Goldeneye για το Nintendo 64.

Ο συνθέτης, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νόρμαν Νοσέροβιτς, γεννήθηκε στο Στέπνεϊ, στο ανατολικό Λονδίνο, από Εβραίους γονείς. Ως παιδί κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απομακρύνθηκε από το Λονδίνο, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε

Πήρε την πρώτη του κιθάρα σε ηλικία 16 ετών, μια Gibson του 1930 και την κρατούσε ως «φυλαχτό». Ο Μπερτ Γουίντον δίδαξε τον Νόρμαν μετά την περίοδο που υπηρέτησε στη Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF). Σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian, τη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960 ο Μόντι Νόρμαν ξεκίνησε να τραγουδά σε big bands (λάτρευε τους Beatles & τον Eric Clapton) ενώ αργότερα έγραψε μουσικές για μιούζικαλ και ταινίες, μεταξύ των οποίων τα Songbook, Poppy και Make Me An Offer.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture