Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Victoria & Albert Λονδίνου: Φιλοδοξεί για την πιο μεγαλειώδη έκθεση της Coco Chanel ever!

Victoria & Albert Λονδίνου: Φιλοδοξε...

Από το καπελάδικο στο Παρίσι το 1910 μέχρι την τελευταία συλλογή του 1971, θα παρουσιαστούν 180 iconic looks

Εχουν καθιερωθεί στη λατρεμένη μας βρετανική πρωτεύουσα οι μεγάλες εκθέσεις για την ιστορία της μόδας και το περίφημο μουσείο Victoria & Albert στο Κένσιγκτον ειδικεύεται σε αυτό. Όπως ανακοινώθηκε λοιπόν, θα φιλοξενήσει την πρώτη αναδρομική έκθεση του οίκου Chanel - από τις πρώτες μέρες όταν η Γκαμπριέλ «Κοκό» Σανέλ άνοιξε το καπελάδικό της στο Παρίσι το 1910 μέχρι την καθιέρωση του οίκου και την παρουσίαση του κύκνειου άσματος, της τελευταίας συλλογής της το 1971, χρονιά που «έφυγε» από την ζωή.Η πολυαναμενόμενη ρετροσπεκτίβα θα ανοίξει στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 συμπίπτοντας με την παρουσίαση των γυναικείων συλλογών της Εβδομάδας Μόδας του Λονδίνου και θα συμπεριλάβει περισσότερα από 180 εμβληματικά looks εκτός από τα κοσμήματα, τα αξεσουάρ, τα καλλυντικά και τα αρώματα του πασίγνωστου οίκου. Η έκθεση βασίζεται στο project «Γκαμπριέλ Σανέλ. Ενα Μανιφέστο μόδας» (Gabrielle Chanel: Fashion Manifesto) που παρουσιάστηκε στο Παρίσι κατά την διάρκεια του Palais Galliera το 2020 και που εξιστόρησε την επανάσταση της σχεδιάστριας στον κόσμο της  ένδυσης Το χρονοδιάγραμμα της έκθεσης καταγράφει τα πρώτα της ξεκινήματα με μερικά εμβληματικά κομμάτια, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης μαρινιέρας του 1916, της μπλούζας φανέλας, καθώς και των μαύρων φορεμάτων και των σπορ μοντέλων της δεκαετίας του Roaring Twenties έως τα εκλεπτυσμένα φορέματα της δεκαετίας του 1930. 

Μετά το Παρίσι, η έκθεση παρουσιάστηκε στη Μελβούρνη της Αυστραλίας, στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας. Η έκθεση που επιμελήθηκε το V&A θα περιλαμβάνει επιπλέον εκθέματα από τα αρχεία του οίκου Chanel καθώς και κομμάτια που ανήκουν στο μουσείο.

*Η εκθέσεις μόδας είναι ένας μεγάλος παράγοντας εσόδων για τα μουσεία, προσελκύοντας αριθμούς επισκεπτών που άφησαν εποχή. Το 2019 την έκθεση Dior στο V&A είδαν σχεδόν 600.000 επισκέπτες, επιτυγχάνοντας τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην ιστορία του μουσείου. Δέχτηκε πάνω από 100.000 περισσότερους επισκέπτες από την έκθεση «Alexander McQueen: Savage Beauty» το 2015, η οποία προσέλκυσε 493.043  άτομα, σπάζοντας το ρεκόρ για τον αριθμό των επισκεπτών εκείνη την εποχή. Η αναδρομική έκθεση για την Κοκό Σανέλ θα «τρέξει» από τις 16 Σεπτεμβρίου 2023 έως τις 25 Φεβρουαρίου 2024 με το στόχο να ξεπεράσει σε απήχηση τις προαναφερόμενες.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View