Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάνω από 40 άτομα συμμετείχαν στη δράση «Πεζοπορούμε…Γιατί Μπορούμε» στην Παλιοβούνα

Πάνω από 40 άτομα συμμετείχαν στη δράση ...

Τη δτάση διοργάνωσε ο σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας

Η άσκηση έχει ευεργετικές ικανότητες και οφέλη σε όλους. Στα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη ειδικά, η άσκηση «επιβάλλεται» για την καλύτερη ρύθμιση και έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Στο πλαίσιο αυτό ο Σύλλογος ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη Πάτρας «Ζωή Γλυκιά» που εδρεύει στην Ακτή Δυμαίων 5, θέλησε να πραγματοποιήσει μία πεζοπορία για να δούμε όπως αναφέρει, πως, όλα γίνονται όταν τα θέλουμε αλλά και το πώς επιδρά η άσκηση στο Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η πεζοπορία προσφέρει πολλαπλάσια οφέλη σε σχέση με τους συνηθισμένους τρόπους άσκησης βοηθά τόσο στην σωματική μας κατάσταση αλλά και στην ψυχολογική μας διάθεση. Είναι καταγεγραμμένο ότι με μία ώρα πεζοπορία μπορεί να καταναλωθούν 440 με 550 θερμίδες.

Η πεζοπορία «προπονεί» την καρδιά, ενδυναμώνοντας κάθε μυ και αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, τονώνει τους μυς των ποδιών ,αναζωογονεί το μυαλό ,αυξάνει την «καλή χοληστερίνη» HDL και μειώνει την «κακή» LDL και τα τριγλυκερίδια και φυσικά βοηθά στον Σακχαρώδη Διαβήτη μετατρέποντας σε ενέργεια τη γλυκόζη που κυκλοφορεί στο αίμα.

Σύμφωνα με έρευνες, η παραμονή μας στη φύση, ενισχύει κατά 50% την ικανότητα συγκέντρωσης και μάς βοηθά να επιλύουμε δημιουργικά τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Η δράση «Πεζοπορούμε…Γιατί Μπορούμε», είχε ως στόχο όλα τα παραπάνω αλλά και να τονίσουμε τη σημασία της ενδυνάμωσης και της συναισθηματικής υποστήριξής που έχουν ανάγκη τα άτομα που ζουν με διαβήτη, κατά τη διάρκεια της ζωής τους.

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος & ο σύλλογος Ζωή Γλυκιά Πάτρας ένωσαν τις δυνάμεις τους για να πραγματοποιηθεί η δράση αυτή, επιδιώκοντας έτσι να ευαισθητοποιήσουν, να δώσουν ελπίδα στα άτομα με σακχαρώδη  διαβήτη τύπου και να αποδείξει ότι τα προβλήματα που προκαλεί ο διαβήτης μπορούν να ξεπεραστούν.

Την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 με ώρα αναχώρησης 16:30, πραγματοποιήθηκε η δράση "Πεζοπορούμε γιατί Μπορούμε" στην Παλιοβούνα (Κλόκοβα) με υψόμετρο 1.032 μ.

Σαράντα (40) συμμετέχοντες κάθε ηλικίας και μάλιστα με τα 13 άτομα να είναι άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 και τα 3 με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2, δοκίμασαν τις αντοχές τους, παρακολούθησαν την εξέλιξη του σακχάρου τους και κατάφεραν να γνωρίσουν σε πραγματικό χρόνο πως επιδρά η άσκηση και ειδικά η πεζοπορία στον οργανισμό τους.

Ο Σύλλογος «Ζωή Γλυκιά» θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χαράλαμπο Μπονάνο που αγκάλιασε τη δράση αυτή και την υποστήριξε με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την εταιρεία DMELITI και την εταιρεία Custom Prints για την προσφορά τους.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ από το Σύλλογο «Ζωή Γλυκιά» και στους οδηγούς βουνού που ήταν μαζί στη δράση, τον κ. Σερπάνο Γεώργιο και τον κ. Τσιριμώκο Ιωάννη για την άψογη συνεργασία και διαχείριση της ομάδας καθώς και στους Εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από το σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών και του Τμήματος Υγείας του ΕΕΣ Πάτρας.

Το μεγαλύτερο μπράβο πάει στους μικρούς μας συμμετέχοντες που ακούραστα έφτασαν στην κορυφή και φυσικά τιμήθηκαν γι αυτό.

Πάμε δυναμικά για τις επόμενες δράσεις λοιπόν, αναφέρει τέλος η ανακοίνωση του συλλόγου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις