Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η Γαλλική κωμωδία "Ο Γάιδαρος ο Εραστής μου κι εγώ" από 9 Ιουνίου στην Ελλάδα

Η Γαλλική κωμωδία "Ο Γάιδαρος ο Ερα...

Σε διανομή της Tanweer - Η πρωταγωνίστρια Λορ Καλαμί κέρδισε βραβείο Σεζάρ ερμηνείας

Στις 9 Ιουνίου 2022 θα κάνει πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες η πιο έξυπνη κωμωδία του καλοκαιριού, όπως χαρακτηρίζεται, με τίτλο, «Ο Γάιδαρος ο Εραστής μου κι Εγώ - Antoinette dans les Cevennes» σε σενάριο και σκηνοθεσία της Caroline Vignal - Καρόλ Βινιάλ.

Πρωταγωνιστούν η Laure Calamy - Λορ Καλαμί που κέρδισε και Βραβείο Σεζάρ Ερμηνείας και οι Μπενζαμίν Λαβέρν, Ζαν Πιερ Μαρτέν.

Μήνες τώρα, η Antoinette περιμένει πως και πως το καλοκαίρι για μια ρομαντική εβδομάδα με τον εραστή της Vladimir. Τελευταία στιγμή εκείνος ακυρώνει: η γυναίκα του κανόνισε οικογενειακή εκδρομή στην οροσειρά Cévennes με γάιδαρο!

Εγκαταλειμμένη, η Antoinette αποφασίζει να ακολουθήσει και αυτή το μονοπάτι.

Όταν φτάνει εκεί, ο Vladimir πουθενά, μόνο κάποιος Patrick – ένας ανυπάκουος γάιδαρος – που θα τη συνοδεύσει στο περίεργο ταξίδι της...

Η συγκεκριμένη ταινία θα βγει στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 σε διανομή από την Tanweer και μπορεί να έρθει για προβολή και στην Πάτρα.

Η προηγούμενη ταινία της Καρόλ Βινιάλ, το «Les Autres Filles» είχε κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2000.

Σε συνέντευξη της είπε πως «είναι αλήθεια ότι έχουν περάσει σχεδόν είκοσι χρόνια, μέχρι σήμερα. Δεν σταμάτησα ποτέ να γράφω σενάρια, κείμενα για το ραδιόφωνο, αλλά δεν ήθελα πια να σκηνοθετήσω.

Όποιος καίγεται στον χυλό… Ωστόσο, ένα κομμάτι μου ήθελε να επιστρέψει, και εγώ με τον καιρό αποφάσισα να επιχειρήσω ξανά! Και είπα μέσα ότι αν ήθελα να «γυρίσω πίσω», ήταν ή τώρα ή ποτέ… Πριν από μερικά χρόνια, ένιωσα επιτέλους έτοιμη να ξαναπάρω το ρίσκο, γιατί ναι, για μένα η σκηνοθεσία ταινίας είναι ένα ρίσκο – ίσως να με απογοητεύσει! Γιατί είμαστε ως σκηνοθέτες εκτεθειμένοι, ενώ ως σεναριογράφοι, είμαστε και λίγο “κρυμμένοι”.

Όλα ξεκίνησαν με την επιθυμία μου να κινηματογραφήσω την περιοχή της Cévennes, όπου, το 2010, είχα περάσει μια εβδομάδα με την οικογένειά μου περπατώντας. Και είχα αγαπήσει αυτά τα τοπία, αυτήν την άγρια περιοχή, με τον πολύ μικρό πληθυσμό, και τους ανθρώπους - κυρίως νεο-αγρότες - που είχαμε γνωρίσει εκεί. Από αυτή τη σύντομη πεζοπορία (η κόρη μου, που ήταν τότε έξι ετών, ήταν στο ταξίδι) με ένα γάιδαρο, κράτησα μια ειδυλλιακή ανάμνηση. Κατάγομαι από τον Νότο. Μικρή, περνούσα όλες τις διακοπές μου εκεί. Έτσι βρήκα στην Cévennes κάτι από τον Νότο της παιδικής μου ηλικίας. Επιστρέψαμε για περπάτημα πάλι την επόμενη χρονιά.

Αυτή τη φορά, ο γάιδαρος που μας συνόδευε λεγόταν Πατρίκ.

Αυτή η αστεία λεπτομέρεια, που με έκανε να γελάσω πολύ, έσπειρε την ιδέα για μια κωμωδία που θα είχε ως κύριο χαρακτήρα έναν γάιδαρο».

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture