Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Πάνω από 3.500 Πατρινοί είδαν τις πρώτες μέρες προβολής του, το "Top Gun: Maverick"

Πάνω από 3.500 Πατρινοί είδαν τις πρώτες...

Η ταινία που είναι εξαιρετική ήδη προσεγγίζει σε ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο τα 300 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις αποδεικνύοντας την δυναμική του σούπερ σταρ Τομ Κρουζ

Η επιστροφή του Αμερικανού σούπερ σταρ Τομ Κρουζ στον ρόλο του πιλότου Πιτ, Μάβερικ Μίτσελ που τον καθιέρωσε πριν από 36 χρόνια στο κινηματογραφικό στερέωμα, όπως ήδη θα ξέρετε, στέφθηκε με τεράστια επιτυχία ειδικά στις ΗΠΑ όπου το «Top Gun: Maverick» σε σκηνοθεσία του Τζόζεφ Κοζίνσκι το 4ήμερο του Memorial Day (27-30/5/2022) έφτασε σε εισπράξεις τα 156 εκατ. δολάρια, με το στούντιο της Paramount ν’ ανοίγει όπως ήταν φυσικό σαμπάνιες, συν ακόμη 130 εκατ. δολάρια από τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Τομ Κρουζ λίγο πριν συμπληρώσει τα 60 του χρόνια απέδειξε τη δύναμη του (εμπορική και καλλιτεχνική) και πραγματικά σέβεσαι και αναγνωρίζεις το ότι ο ηθοποιός αυτός με μία πορεία από τις αρχές του ’80 καταφέρνει να είναι σχεδόν ο μοναδικός της γενιάς του που παραμένει τόσο αδιαφιλονίκητα στην πρώτη γραμμή του αδηφάγου και σκληρού κόσμου του θεάματος και του Χόλιγουντ.

Η ταινία «Top Gun: Maverick» που μάλιστα αφιερώνεται στη μνήμη του Τόνι Σκοτ, σκηνοθέτη του 1ου Τοπ Γκαν και καλού φίλου του Τομ Κρουζ (συζητούσαν το ενδεχόμενο μίας συνέχειας του Top Gun πριν ο Τόνι Σκοτ φύγει αναπάντεχα από τη ζωή το καλοκαίρι του 2012) είναι πολύ καλή, προκαλεί έντονη νοσταλγία και σε σημεία αναπάντεχη συγκίνηση, οι αερομαχίες είναι εξελιγμένα και πιστευτά γυρισμένες (το κόστος της ταινίας λέγεται άγγιξε τα 170 εκατ. δολάρια) και ίσως τα μόνα μεμπτά στοιχεία που βρήκαμε ήταν το κάπως μη ρεαλιστικό για να συμβεί, τελευταίο εικοσάλεπτο. Μας άρεσε και η παρουσία της Τζένιφερ Κόνελι που «έδεσε» με τον Τομ Κρουζ κι ας μην φτάνει η ερωτική χημεία το 100%, ενώ αναπάντητο παρέμεινε στη διάρκεια της ταινίας το γιατί ο ήρωας του Τομ Κρουζ δεν έχει παντρευτεί και δεν έκανε παιδιά.

Αξίζει τον κόπο να αφιερώσει κάποιος 130 λεπτά από τη μέρα του για να δει το νέο Τοπ Γκαν που είναι στην εντέλεια φτιαγμένο και ήταν θα λέγαμε και συγκινητικό που είδαμε στις κινηματογραφικές αίθουσες και γονείς που είχαν πάει να δουν την ταινία παρέα με τα εφηβικής ηλικίας παιδιά τους που ναι, για όσους έχουν την απορία, ξέρουν τον Τομ Κρουζ που στην ταινία έδειχνε πολύ κάτω και από 50 χρονών. Οι κοιλιακοί του καλοφτιαγμένοι, το ακαταμάχητο χαμόγελο του πάντα εκεί να σε απογειώνει και μόνο λίγο τα μαλλιά σε καστανή απόχρωση να μαρτυρούν πως είναι βαμμένα.

Η ταινία σχολίασαν πολλοί, πως δεν βγήκε σε ιδανική εποχή εδώ στην Ελλάδα όπου προβάλλεται από την περασμένη Τετάρτη 25/5/2022 και σύμφωνα με τα στοιχεία του πίνακα που είδαμε στο flix.gr, σε 171 αίθουσες πανελλαδικά, έκοψε έως και την Κυριακή, κοντά στα 60.000 εισιτήρια (57.108 εισιτήρια για την ακρίβεια) και ήρθε αναμενόμενα 1η στο box office. Το λέμε αυτό μιας και πολλά παιδιά ιδίως του σχολείου γράφουν προαγωγικές εξετάσεις και διαβάζουν ενώ και την ερχόμενη Παρασκευή αρχίζουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις.

Μαζί και με τον περίεργο καιρό (την Κυριακή ο καιρός δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός και ιδανικός για τα θερινά που παίζουν την ταινία) έπαιξαν κάποια πράγματα ρόλο ώστε η ταινία να μην σαρώσει στη χώρα μας όπου ο μέσος όρος ανά αίθουσα ήταν 300 εισιτήρια.

Στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare όπως ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής τους, Αλέξης Μπιτούνης, μπορεί η ανταπόκριση να μην ήταν η ανάλογη, εν τούτοις έως και τη Δευτέρα 30/5, υπολογίζεται πως το «Top Gun: Maverick» προσέλκυσε περισσότερους από 3.000 θεατές. Καλά ξεκίνησε η ταινία και στο θερινό σινε Κάστρο στο Ρίο που άνοιξε τις πύλες του την περασμένη Τετάρτη με εξαίρεση την Κυριακή που ο καιρός δεν ήταν κατάλληλος για καλοκαιρινό σινεμά.

Στο θερινό στο Ρίο, το νέο Τοπ Γκαν όπως είπε ο αιθουσάρχης Παναγιώτης Κοτσαύτης στο thebest.gr, υπολογίζεται πως έκοψε στο ξεκίνημα του κοντά στα 400 εισιτήρια, έτσι συνολικά μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.500 Πατρινοί είδαν και απόλαυσαν τα νέα κατορθώματα του πιλότου και εκπαιδευτή, μαχητικών αεροσκαφών του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού που ενσαρκώνει ο Τομ Κρουζ. Η ταινία θα συνεχιστεί και για 2η εβδομάδα και ήδη είναι ενθαρρυντικό ότι τα σχόλια από στόμα σε στόμα είναι θετικά. Αξιοσημείωτη είναι η παρουσία στην ταινία και του γοητευτικού Μάιλς Τέλερ στο ρόλο του νέου πιλότου Bradley "Rooster" Bradshaw που είναι γιος του αδικοχαμένου πιλότου και καλύτερου φίλου του Μάβερικ, Γκους.

Τέλος να αναφέρουμε πως είναι αξιοθαύμαστο πως το «Top Gun: Maverick» πέτυχε το μεγαλύτερο άνοιγμα που έκανε ποτέ ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τομ Κρουζ.

Όπως επίσης γράφτηκε και σχολιάστηκε στις ΗΠΑ, το κοινό φάνηκε πως περίμενε και αδημονούσε για την συγκεκριμένη ταινία με τον Τομ Κρουζ που διαφημίστηκε και πολύ επιτυχημένα και μάλιστα το 55% όσων αγόρασαν εισιτήρια και έσπευσαν τις πρώτες μέρες να δουν το «Top Gun: Maverick» ήταν πάνω από 40 χρονών, μια ηλικιακή ομάδα που είχε εν μέρει αποσυρθεί από τις κινηματογραφικές αίθουσες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και που τώρα επιστρέφει δυναμικά.

Στο Rotten Tomatoes η ταινία συγκεντρώνει ποσοστό 96%!

*Στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων το φιλμ προβάλλεται σε 6 αίθουσες.

Επιμέλεια: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture