Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νίκος Παπαδημάτος για την λειτουργία του Καραμανδάνειου

Νίκος Παπαδημάτος για την λειτουργία του...

Η ανακοίνωση

Με αφορμή το πρόβλημα λειτουργίας του «Καραμανδανείου», ο επικεφαλής της παράταξης «Πάτρα Ενωμένη» Νίκος Παπαδημάτος έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Το πρόβλημα του Καραμανδανείου, σε ό,τι αφορά την έλλειψη προσωπικού και ειδικότερα των αναισθησιολόγων, δεν θα έπρεπε να έχει οδηγηθεί στο σημερινό αδιέξοδο.

Είναι γνωστό το διαχρονικό πρόβλημα της συνεχώς μειωμένης στελέχωσης των νοσοκομείων για το οποίο δεν φταίει κατ΄ ανάγκην η Πολιτεία. Η φυγή προς το εξωτερικό, εδώ και αρκετά χρόνια, του επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας - όχι μόνο για λόγους οικονομικούς, αλλά κυρίως για λόγους επιστημονικής εξέλιξης - ήταν αναμενόμενο ότι θα δημιουργήσει πολλά κενά στο σύστημα υγείας της πατρίδας μας, κενά τα οποία είναι τόσο αριθμητικά, όσο και ποιοτικά.

Στο συγκεκριμένο, όμως, σημείο που βρισκόμαστε, η Πολιτεία οφείλει να προχωρήσει άμεσα - έστω και προσωρινά, μέχρι την τελική επίλυση του προβλήματος με προκήρυξη κι άμεσο διορισμό του αναγκαίου προσωπικού - σε μετακίνηση από άλλα νοσοκομεία (και αναφέρομαι στα παιδιατρικά νοσοκομεία της Αθήνας) κάποιων αναισθησιολόγων για την κάλυψη των αναγκών του χειρουργικού τομέα του Καραμανδανείου, το οποίο επιτελεί σπουδαίο επιστημονικό και υγειονομικό έργο όχι μόνο για τα παιδιά της πόλης μας, αλλά και για εκείνα της ευρύτερης περιοχής.

Εύχομαι και πιστεύω ότι το Υπουργείο Υγείας και προσωπικά ο Υπουργός, ο οποίος είναι ήδη λεπτομερώς ενημερωμένος για το μέγεθος του προβλήματος, θα ανταποκριθεί στην - προσωρινή σε αυτήν την φάση και στη ριζική μελλοντικά - επίλυση της σοβαρής αυτής εκκρεμότητας».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις