Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το βραβευμένο κοινωνικό δράμα "18" ελληνικής παραγωγής από την Πέμπτη 2/6 στις αίθουσες

Το βραβευμένο κοινωνικό δράμα "18&q...

Μια ταινία που επιχειρεί μία διεισδυτική κινηματογραφική ματιά στο καυτό, δύσκολο θέμα της νεανικής βίας - Πιθανόν να έρθει για προβολή και στην Πάτρα

Στις νέες ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 και που πιθανόν θα δούμε και στην Πάτρα το επόμενο διάστημα, είναι και μία επίκαιρη και πολύ ενδιαφέρουσα Ελληνική ταινία που είχε προβληθεί στο περασμένο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, με τίτλο «18» σε σενάριο και σκηνοθεσία του Βασίλη Δούβλη.

Πρόκειται για ένα κοινωνικό δράμα που επιχειρεί όπως διαβάσαμε μία διεισδυτική κινηματογραφική ματιά στο καυτό, δύσκολο θέμα της νεανικής βίας.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Σε μια λαϊκή γειτονιά στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης, της αναζωπύρωσης του φασισμού και της πανδημίας, μια ομάδα δεκαοχτάχρονων μαθητών καταδιώκει μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όλους όσους είναι απλώς διαφορετικοί και δεν συμφωνούν με τις ιδέες τους. Ένας συμμαθητής τους που δεν κρύβει την αποστροφή του για τη δράση τους, θα γίνει σύντομα ο επόμενος στόχος τους.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Διανομή από την Feelgood.

Χρονολογία παραγωγής: 2022

Παίζουν οι Ιωσήφ Γαβριελάτος, Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Αναστάσης Λαουλάκος, Κλέλια Ανδριολάτου, Μαρίνα Ανυφαντή, Βασίλης Ντάρμας, Αντώνης Τσαμουράς, Σταύρος Τσουμάνης, Γεωργία Ανέστη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Νίκος Γεωργάκης, Μάριος Γκιοκουτάι, Δημήτρης Δρόσος, Κίμων Κουρής, Δημήτρης Λάλος, Δημήτρης Ξανθόπουλος, Μαρία Σκουλά, Γιώργος Συμεωνίδης και η Θεοδώρα Τζήμου.

Η ταινία βγαίνει στις αίθουσες με την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου.

Σε συνέντευξη του στην Μαρίνα Τσικλητήρα στο σάιτ real.gr, ο σκηνοθέτης Βασίλης Δούβλης ανέφερε πως «ήθελα το “18”, σε ένα πρώτο επίπεδο, να έχει μια ντοκιμαντερίστικη διάσταση, την αλήθεια των προσώπων, των σωμάτων, των χώρων. Οι ερασιτέχνες  έφεραν στην ταινία τη δική τους φρεσκάδα, τη δική τους αλήθεια. Χάρη σε αυτούς ανακάλυψα μια άλλη πλευρά της Αθήνας που αγνοούσα ή γνώριζα μόνο θεωρητικά. Υπάρχουν διάλογοι αλλά και ολόκληρες σκηνές που προέκυψαν μέσα από τον αυτοσχεδιασμό των παιδιών».

Η πρωτοτυπία του θέματος της ταινίας, η θαυμαστή φυσικότητα των ηθοποιών που δεν είναι όλοι επαγγελματίες αλλά και η γνωριμία με έναν διπλανό, αλλά ουσιαστικά άγνωστο κόσμο, έφεραν στην ταινία όπως γράφει το σάιτ real.gr, το Βραβείο του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (εξ ημισείας), ενώ χάρισαν στον σκηνοθέτη Βασίλη Δούβλη και στην γνωστή και καταξιωμένη ηθοποιό Μαρία Σκουλά, η οποία έχει συνεργαστεί και με τον Πατρινό σκηνοθέτη Παναγιώτη Φαφούτη, υποψηφιότητες για τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας και Β’ Γυναικείο ρόλο αντίστοιχα στα  φετινά βραβεία Ίρις της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture