Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Γρ. Λέων: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση των πραγματογνωμοσυνών- Τι λέει για τις εκταφές

Γρ. Λέων: Είμαστε κοντά στην ολοκλήρωση ...

ΒΙΝΤΕΟ

Για την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια για τη δίκη της δολοφονίας του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο. Όπως τόνισε απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τα πορίσματα που αναμένονται για τους θανάτους των δύο παιδιών, τόνισε πως " η καθυστέρηση η μεγάλη ήταν μέχρι να ξεκινήσουμε ουσιαστικά να κάνουμε τη σωστή διαδικασία. Δηλαδή μέχρι να φτάσουμε στις πραγματογνωμοσύνες τις καινούργιες. Εκεί όντως  υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση".

Πρόσθεσε πως "οι πραγματογνώμονες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν όσους επανελέγχους επιθυμούν, έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν μια άνεση χρόνου ώστε να καταθέσουν τεκμηριωμένες απόψεις, γιατί εδώ το σημαντικό δεν είναι να βιαστούμε αλλά να έχουμε σωστά συμπεράσματα, σωστά πορίσματα, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα  αμφισβητηθούν από κανέναν".

Εκτίμησε μάλιστα πως "από τη στιγμή που θα εκδοθούν οι δύο πραγματογνωμοσύνες να είστε βέβαιοι πως θα μπορούμε να στηριχθούμε αξιόπιστα επιστημονικά από αυτές. Νομίζω είμαστε αρκετά κοντά στην ολοκλήρωσή τους. Ήταν να γίνει πρώτα επανέλεγχος όλων των δειγμάτων, όλων των ευρημάτων και στη συνέχεια προφανώς να καταγραφούν οι ορθές αιτίες θανάτου, καθώς αυτό ήταν το κυρίως πρόβλημα".

Ερωτηθείς για το αν είναι απαραίτητες οι εκταφές των παιδιών, επεσήμανε πως κατά την προσωπική του εκτίμηση "η εκταφή θα μας δώσει πάρα πολλά στοιχεία στην περίπττωση της Τζωρτζίνας".

Δήλωσε επίσης πως είναι βέβαιος ότι "από τη στιγμή που θα εκδοθούν τα πορίσματα, προφανώς θα πρέπει να αποκαλυφθούν όλοι οι δράστες του συγκεκριμένου εγκλήματος, είτε έπαιξαν τον ρόλο πρωταγωνιστή, είτε συμπρωταγωνιστή, είτε κομπάρσου".

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις