Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

«Ταρτούφος» στο σήμερα: Ανυπομονούν οι θεατρόφιλοι για την Comedie Francaise στην Πειραιώς 260

«Ταρτούφος» στο σήμερα: Ανυπομονούν οι θ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Το πιο παλιό θέατρο του κόσμου έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών με σκηνοθέτη το νεωτεριστή Ivo van Hope

«Συναγερμό» στους κύκλους των θεατρόφιλων έχει σημάνει η άφιξη της Comedie Francaise και του Ivo van Hove στην πρωτεύουσα. Μετά το αξέχαστο έργο «Ηλέκτρα / Ορέστης» που ήταν από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις στην Επίδαυρο των τελευταίων ετών, επανέρχονται αυτή τη φορά στην Πειραιώς 260 το τριήμερο 16 έως τις 18 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, με αφορμή την επέτειο 400 χρόνων από τη γέννηση του Μολιέρου. Βασισμένο στο ανέκδοτο κείμενο της απαγορευμένης, πρώτης εκδοχής του Ταρτούφου (”Le Tartuffe ou l’Hypocrite” / «Ταρτούφος ή ο Υποκριτής»), το θέαμα καταφθάνει μετά το ανέβασμα στο Παρίσι. Η διάσημη κωμωδία μεταφέρεται καυστικά στο σήμερα.  Πρόκειται για την ιστορία ενός ψευτοθρησκευόμενου επαρχιώτη που με την υποκριτική του ευσέβεια έχει γοητεύσει έναν πλούσιο Παριζιάνο αστό και έχει καταφέρει να εγκατασταθεί στο σπίτι του, χειραγωγώντας τον και κάνοντάς τον να του έχει τυφλή εμπιστοσύνη, τόσο ώστε να ετοιμάζεται ακόμα και να τον κάνει γαμπρό του.

Ενώνοντας για ακόμα μία φορά τις δυνάμεις του με τον λαμπερό σύγχρονο θίασο του Μολιέρου με τον οποίο τον συνδέει δυνατή «χημεία» ήδη από την πρώτη τους συνεργασία στους «Καταραμένους» του Βισκόντι (2016), ο κορυφαίος Ivo van Hope στήνει μια ολομέτωπη επίθεση στους παντός είδους υποκριτές. Σύμμαχός του, ο διπλά βραβευμένος με Όσκαρ για τη μουσική του στις ταινίες Γκιγιέρμο ντελ Τόρο και Γουές Αντερσον Alexandre Desplat, που συνθέτει την πρωτότυπη μουσική της παράστασης. Παίζουν: Claude Mathieu, Denis Podalydès Orgon, Loïc Corbery, Christophe Montenez κ.α. και οι ηθοποιοί της Ακαδημίας της Comédie-Française Vianney Arcel, Robin Azéma, Jérémy Berthoud, Héloïse Cholley, Fanny Jouffroy, Emma Laristan. Τα εισιτήρια κοστίζουν από 5 έως 40 ευρώ.

*Θυμίζουμε πως η Comedie Francaise  ιδρύθηκε το 1680 και στεγάζεται από το 1799 στην αίθουσα Ρισελιέ στο Παλαί Ρουαγιάλ, στο 1ο διαμέρισμα του Παρισιού. Θεωρείται το παλαιότερο ενεργό θέατρο στον κόσμο ενώ αποκαλείται το «σπίτι του Μολιέρου».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View