Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Καιρός Σαββατοκύριακο: Ζέστη και ηλιοφάνεια - Στους 30 βαθμούς το θερμόμετρο

Καιρός Σαββατοκύριακο: Ζέστη και ηλιοφάν...

Το κύμα ζέστης στην Ιβηρική και τη νότια Γαλλία επηρεάζει και την Ελλάδα

Μετά την απότομη επιδείνωση του καιρού, τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις ανέμους, έρχεται η καλοκαιρία. Στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές το Σαββατοκύριακο, κοντά στους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αισθητή ήταν η βελτίωση του καιρού την Παρασκευή μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και το χαλάζι που καταγράφηκε την Πέμπτη.


Το Σάββατο, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει τους 30 βαθμούς, ενώ στην Αττική η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 28 βαθμοί Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή, με ζέστη και ήλιο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο Σάκης Αρναούτογλου σημείωσε πως η έντονη ζέστη που επικρατεί στην Ιβηρική και στη νότια Γαλλία θυμίζει καύσωνα και τα «πλοκάμια» αυτού του συστήματος θα έρθουν στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 29, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 29 με 30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26 με 27 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα από 15 έως 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικα έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Από τις απογευματινές ώρες μεταβλητοί ασθενείς.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή
Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες και βελτίωση από το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός και μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθουν τοπικοί όμβροι ενώ στα κεντρικά και βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά από 12 έως 30 με 32 και στη νησιωτική χώρα από 16 έως 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις