Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

/

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Θα φιλοξενηθεί το 80% των παραστάσεων της Επιδαύρου- Οι πληροφορίες για την πρεμιέρα

Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας: Θα φιλοξενηθεί ...
Μαρτάτος Tάκης

Όπως είπε η Κατερίνα Γεροπαναγιώτη στο thebest.gr την ερχόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα θα περάσει από το συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού

Με την καλοκαιρινή περίοδο πλέον προ των πυλών πολλοί αναρωτιούνται τι εκδηλώσεις θα έχει το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και σε ποιους χώρους θα φιλοξενηθούν αυτές καθώς οι συνθήκες τη δεδομένη στιγμή είναι ιδιαίτερες έως προβληματικές μιας και το Αρχαίο Ωδείο κλείνει για να γίνουν εργασίες από την αρχαιολογία ενώ και στο Εργοστάσιο Τέχνης Θάνος Μικρούτσικος στην Ακτή Δυμαίων επίσης θα γίνουν εργασίες.

Το thebest.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, η οποία και μας είπε πως ήδη διαμορφώνεται ένας νέος χώρος που θα φιλοξενήσει πολλές από τις εκδηλώσεις του φετινού προγράμματος. «Διαμορφώνουμε ένα νέο χώρο σε σημείο που ανήκει στο Δήμο, o οποίος θα φιλοξενήσει κυρίως θεατρικές παραστάσεις. Αναμένεται να φιλοξενήσουμε το 80% των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν φέτος στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και τα σχετικά αιτήματα έχουν ήδη κατατεθεί στο Φεστιβάλ», ανέφερε στο thebest.gr η κ. Γεροπαναγιώτη που άφησε ανοιχτό να δούμε στην Πάτρα ίσως και όλες τις παραστάσεις των φετινών Επιδαυρίων.

Να θυμίσουμε πως μία εξ αυτών είναι και η «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία του Τσέζαρις Γκραουζίνις και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα με μία διαλεχτή διανομή: Έλλη Τρίγγου (Αντιγόνη), Βασίλης Μπισμπίκης (Κρέων), Ιεροκλής Μιχαηλίδης (Κορυφαίος του Χορού), Γιώργος Παπαγεωργίου (Άγγελος), Δανάη Μιχαλάκη (Ισμήνη), Χρήστος Σαπουντζής (Τειρεσίας), Κώστας Κορωναίος (Φύλακας), Στρατής Χατζησταματίου (Αίμων), Μαρίνα Αργυρίδου (Ευριδίκη).

Την άλλη εβδομάδα αναμένεται το πρόγραμμα του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας που έχει καταρτιστεί, να περάσει και από το συμβούλιο του Πολιτιστικού Οργανισμού ώστε στη συνέχεια να ανακοινωθεί στα Μέσα ενημέρωσης.

Όπως πρόσθεσε η κ. Γεροπαναγιώτη στο thebest.gr, εκτός από τον ολοκαίνουριο χώρο που διαμορφώνεται, θα γίνουν εκδηλώσεις και στην Ιχθυόσκαλα δίπλα από το Φάρο που αξιοποιείται από το Δήμο Πατρέων και ως χώρος άλλαξε όψη και ανοίγει τις πύλες του την Δευτέρα 23/5/2022 με την έναρξη του Διεθνούς Συμποσίου Γλυπτικής «1922-2022, Πρόσφυγες», καθώς και στα Παλαιά Σφαγεία και στο Κάστρο του Ρίου.

Στον περιβάλλοντα χώρο της Ιχθυόσκαλας όπου στις 27/5 θα γίνει και συναυλία της Ελένης Τσαλιγοπούλου, έχει ήδη τοποθετηθεί και η όμορφη κατασκευή με τις παπαρούνες που υπήρχε στην πλ. Γεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr, η πρεμιέρα & έναρξη του φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ, ενός πολιτιστικού θεσμού με αίγλη και ιστορία από το 1986, θα γίνει στις 25 Ιουνίου 2022 στο Κάστρο του Ρίου με συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Νέων της Βοστώνης.

Επίσης το 3ήμερο Τζαζ μουσικής θα είναι και φέτος στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και προγραμματίζεται για τις 7, 8 και 9 Ιουλίου στα Παλαιά Σφαγεία στην Ακτή Δυμαίων.

Αξίζει να αναφέρουμε μιας και η περιέργεια είναι μεγάλη πως στο νέο χώρο που διαμορφώνεται σε σημείο που ανήκει στο Δήμο Πατρέων, θα υπάρχει η δυνατότητα για τουλάχιστον 1200 θεατές που θα κάθονται τόσο σε καρέκλες όσο και κερκίδες.

Η φωτ. έχει credit Panos Giannakopoulos.

Η φωτ. έχει credit Panos Giannakopoulos.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture