Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Χλευασμός της φτώχειας ή νεκρή φύση; Εξοργίζουν τα σκισμένα, βρώμικα αλλά πανάκριβα Balenciaga sneakers

Χλευασμός της φτώχειας ή νεκρή φύση; Εξο...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σάλος με τα εξαθλιωμένα παπούτσια του δημοφιλέστερου luxury brand στον κόσμο, που κοστίζουν έως και 1450 ευρώ

Υποτίθεται ότι τα νέα sneakers του διάσημου οίκου Balenciaga προωθούνται για να τιμήσουν ιστορικά μοντέλα αθλητικών παπουτσιών του 20ου αιώνα. Όμως η σοκαριστική εικόνα τους έχει αναστατώσει και διχάσει τα social media, όπου κάποιοι τα υμνούν ως σύλληψη και τέχνη, ενώ άλλοι τα βρίζουν και τα κοροιδεύουν ως μεγάλη βλακεία αλλά και ως κατάφορη περιφρόνηση της φτώχειας, των αστέγων και των προσφύγων του πολέμου. Αλλωστε, παρά την άθλια κατάστασή τους (σκισμένα, βρώμικα, λασπωμένα) πωλούνται κανονικά μεταξύ 395 ευρώ και 1.450 ευρώ (με εκείνα που δείχνουν χειρότερα  να είναι πιο ακριβά). Ο αιρετικός επικεφαλής του brand Demna Gvasalia κατορθώνει πάντα να συζητιέται, αλλά αυτή τη φορά οι επικριτές του είναι πάρα πολλοί…

Πρόκειται για τα ήδη ονομαστά dirty Balenciaga sneakers. Τα υποδήματα αυτά αναδεικνύονται στην καμπάνια με μότο «προορίζονται να φορεθούν για μια ζωή». Είναι όμως δυνατόν να χρησιμοποιηθούν και να θέλει να τα αγοράσει κάποιος όντας ήδη καταστραμμένα; «Ένα special campaign δείχνει τα παπούτσια εξαιρετικά φθαρμένα, γραμμένα και βρώμικα. Αυτά τα πορτρέτα νεκρής φύσης, του φωτογράφου Leopold Duchemin, υποδηλώνουν ότι τα πάνινα παπούτσια Paris προορίζονται για να φορεθούν μια ζωή» επιμένει το δημιουργικό team του σοκαριστικού project περί διαχρονικότητας. «Ένα ανανεωμένο κλασικό σχέδιο ερμηνεύει τον αθλητικό χαρακτήρα στα μέσα του αιώνα και το διαχρονικό casual ντύσιμο σε μαύρο, λευκό ή κόκκινο χρώμα, με λευκή σόλα από καουτσούκ και μύτη. Είναι φινιρισμένο με ταλαιπωρημένο καμβά και τραχιές άκρες, δίνοντας την εντύπωση ότι είναι ήδη φορεμένο. Τα αθλητικά παπούτσια Balenciaga Paris κυκλοφορούν με κορδόνια, είτε σε ψηλό στυλ είτε ως mule,» διαβάζουμε στο site του brand. Ολο αυτό όμως πείθει ή μετατρέπει την φτώχεια και την ανέχεια σε glamour fashion υπόδειξη; Υπάρχει και η απάντηση πως πολλοί από μας αρέσκονται για παράδειγμα εδώ και χρόνια στα φθαρμένα τζιν παντελόνια.

Οι χρήστες του διαδικτύου αντέδρασαν πάντως άμεσα. Γράφουν για άσχημο αστείο, πλάκα, βρώμικη μυρωδιά και ένα υποτιθέμενο must- have που εμπαίζει την ταραγμένη κοινωνικά εποχή μας. Πολλά σχόλια για την απαίσια εμφάνιση του διαλυμένου παπουτσιού, μιλούν για τη φτώχεια και θεωρούν πως ο οίκος προσβάλλει τη νοημοσύνη μας.  Με τιμή εκκίνησης τα 1.450 ευρώ, το παπούτσι απευθύνεται σίγουρα σε μια αφρόκρεμα καταναλωτών, σε μια κοινωνική ελίτ που δίνει χρήματα για επικοινωνιακούς συμβολισμούς και εννοιολογικά παιχνίδια, σε ημέρες που  κόσμος κοιμάται στο δρόμο και εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες έχασαν στον πόλεμο το σπίτι και την ζωή τους.

Υπάρχει βέβαια και βίντεο που μας δείχνει ένα ζευγάρι σε blue black πανί να «παλιώνει» σε fast forward. Οι θαυμαστές του οίκου ενδεχομένως το παρακολουθούν ως καλλιτεχνικό πόνημα και δημιουργική εκκεντρικότητα. Πάντως η κουβέντα έχει «φουντώσει».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View