Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

STYLE

/

Ancient Greek Sandals: Γιορτάζουν δεκαετία με capsule collection βασισμένη σε 10 αρχαία γλυπτά

Ancient Greek Sandals: Γιορτάζουν δεκαετ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Σχέδια από εκθέματα στο Λούβρο ή στο μουσείο Metropolitan της Νέας Υόρκης που τιμούν την οικουμενικότητα της μυθολογίας μας

Ένα διάσημο shoe brand που ηγήθηκε του ρεύματος του greek chic στη μόδα, τα Ancient Greek Sandals συμπληρώνουν δέκα χρόνια πορείας και το γιορτάζουν με μία συλλεκτική συλλογή, αφιερωμένη στην τέχνη της γλυπτικής, τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και τον αντίκτυπο του στην παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Η επετειακή σειρά των Ancient Greek Sandals αποτελείται από δέκα νέα σχέδια εμπνευσμένα από δέκα ανεκτίμητα αρχαιοελληνικά και ελληνικού ύφους γλυπτά, τα οποία μάλιστα φιλοξενούνται σε κορυφαία μουσεία όλου του κόσμου όπως το Λούβρο, το Βρετανικό μουσείο, το Μουσείο Altes στο Βερολίνο, το Μουσείο τέχνης και ιστορίας της Γενεύης, το Μουσείο Καλών Τεχνών της Βοστόνης και το Μητροπολιτικό μουσείο τέχνης της Νέας Υόρκης.

Η εν λόγω συλλογή των Ancient Greek Sandals είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ανάμεσα στην creative director και συνιδρύτρια του brand, Χριστίνα Μαρτίνη και την ιστορικό τέχνης, Ξένια Βεντίκου, οι οποίες μαζί μελέτησαν κάποια διάσημα γλυπτά και στη συνέχεια δημιούργησαν τα σχέδια. Τιμώντας την οικουμενικότητα και τη βαρύτητα που η ιστορία, η μυθολογία και η τέχνη της χώρας μας φέρουν ως παγκόσμια κληρονομιά, η συλλογή αντλεί έμπνευση από τα μοτίβα των γλυπτών προτείνοντας κάτι εντελώς νέο και επίκαιρο.

Τα εμβληματικά φτερά της Νίκης της Σαμοθράκης στο Λούβρο, απέφεραν το σχέδιο Victory of Samothrace και την ιδέα να χρησιμοποιηθούν αληθινά φτερά βαμμένα σε χρυσό για το best-seller μοντέλο «Ικαρία». Οι πτυχώσεις στο πέπλο της πολυσυζητημένης Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο μεταμορφώνονται σε ένα κομψό slide πασούμι. Το βραχιόλι-φίδι με το οποίο απεικονίζεται στον βραχίονα το άγαλμα μιας σκυμμένης Αφροδίτης αποκτά νέα ερμηνεία και γίνεται η λεπτομέρεια που αγκαλιάζει τον αστράγαλο σε ένα απλό εκρού ζευγάρι σανδάλια. Το χτένισμα της Κόρης της Οσέρ (Λούβρο) χάρισε το μοναδικό του σχέδιο στον ιμάντα του εμβληματικού σανδαλιού «Ελευθερία». Ένα περιδέραιο σε σχήμα πυραμίδας που απεικονίζεται σε κεραμικό ειδώλιο του Κένταυρου και της Νύμφης έχει χρησιμοποιηθεί ως μεταλλική διακόσμηση σε ένα ankle strap σανδάλι. Τέλος, τα δεμένα στον αστράγαλο σανδάλια που φορά σε δύο γλυπτά της η Κυνηγός Άρτεμις αναπαράχθηκαν σε δύο σχεδόν πανομοιότυπα με αυτά σχέδια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View