Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την 1η θέση σε Ελλάδα και ΗΠΑ κατέκτησε στο boxoffice το φιλμ «Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ»

Την 1η θέση σε Ελλάδα και ΗΠΑ κατέκτησε ...

Αν και οι κριτικές αναφέρουν πως η μαγεία ειδικά της πρώτης ταινίας του franchise έχει κάπου χαθεί, εντούτοις το κοινό ανταποκρίθηκε

Την πρωτιά κατέκτησε στο εγχώριο boxoffice το περασμένο τετραήμερο 14 έως 17 Απριλίου 2022 η ταινία της Warner, «Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ - Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore» που έχει σκηνοθετήσει ο Ντέιβιντ Γέιτς, αν και ο αριθμός των εισιτηρίων ήταν χαμηλότερος από την προηγούμενη ταινία της σειράς, «Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» που είχε κόψει 53.837 εισιτήρια στο ξεκίνημα του τον Νοέμβριο του 2018, σε 158 αίθουσες.

Η νέα πολυαναμενόμενη ταινία σε σενάριο της Τζόαν Ρόουλινγκ του «Χάρι Πότερ» που βγήκε με σχετική καθυστέρηση λόγω της πανδημίας, έκοψε σε 146 αίθουσες πανελλαδικά, 25.302 εισιτήρια το 4ήμερο 14-17/4/2022 και μαζί με τα previews της Τετάρτης άγγιξε τα 33.017, σύμφωνα με τον πίνακα του flix.gr.

H ταινία «Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ» με τον Τζουντ Λο, τον Μαντς Μίκελεσεν και τον Έντι Ρεντμέιν που είναι το 3ο φιλμ των Fantastic Beasts και έπονται ακόμη 2 στη συνέχεια, ήρθε 1η και στο Αμερικάνικο boxoffice με περίπου 43 εκατ. δολάρια εισπράξεις τριημέρου (15-17/4) συν ακόμη 150.4 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο. Η αλήθεια πάντως είναι πως μπορεί η ταινία να έκανε επιτυχία έστω και συγκρατημένη ωστόσο στο εξωτερικό και δη στη Βόρειο Αμερική οι κριτικές δεν ήταν και οι καλύτερες με το ποσοστό στο rotten tomatoes να είναι σύμφωνα με το boxofficemojo μόλις σο 48%.

Στη χώρα μας πίσω από το «Fantastic Beasts, The Secrets of Dumbledore», ακολουθεί η παιδική ταινία «Sonic: Η Ταινία 2», με τους Jim Carrey, James Marsden & τη φωνή του Ben Schwartz που ήδη σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 50.000 εισιτήρια.

Το συγκεκριμένο φιλμ στη Βόρειο Αμερική σε 10 μέρες προβολής βρίσκεται ήδη στα 120 εκατ. δολάρια σε εισπράξεις συν ακόμη 112,2 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Και οι δύο αυτές ταινίες προβάλλονται στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare, στην Ακτή Δυμαίων.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture