Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου πάει τώρα στην Ακράτα

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοπ...

Με 8 ταινίες το 3ήμερο 15 με 17 Απριλίου 2022

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που συνεχίζεται έως την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2022 στην έδρα του, την Καλαμάτα, και φιλοξενείται & σε άλλες 11 πόλεις του δικτύου (ήταν και στο Πάνθεον της Πάτρας από 9 έως 13/4), θα δώσει το παρών και στην Ακράτα. Το ραντεβού όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, δίνεται στον Παλαιό Σταθμό του ΟΣΕ, στο Κράθιο, από την Παρασκευή 15 έως & τις 17 Απριλίου, με ένα εκλεκτό πρόγραμμα που περιλαμβάνει ταινίες απ’ όλο τον κόσμο, αφιερώματα αλλά και «Ντοκιμαντέρ για όλους» με καθολικά προσβάσιμες προβολές!

3 ημέρες, 8 ταινίες

Το πρόγραμμα προβολών της Ακράτας περιλαμβάνει 8 πολύ αξιόλογα ντοκιμαντέρ, 2 ελληνικά και 6 ξένα (από Ισραήλ, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία), εκ των οποίων τα 6 από την κυρίως ζώνη του 8ου Φεστιβάλ Πελοποννήσου, ένα ντοκιμαντέρ από το Αφιέρωμα «Πολιτισμοί της Υποσαχάριας Αφρικής» (Το κάλεσμα του Κονγκό) και ένα (Ο εφιάλτης των Σαμάνων) από το Αφιέρωμα στην Αυστριακή σκηνοθέτιδα Natalie Halla), επίσημης προσκεκλημένης στη φετινή διοργάνωση. Επιπλέον, οι περισσότερες από τις ταινίες που θα προβληθούν έχουν λάβει διακρίσεις στα Φεστιβάλ του κόσμου!

Αξίζει να σημειωθεί ότι από φέτος το Φεστιβάλ Πελοποννήσου προσφέρει «Ντοκιμαντέρ για Όλους», έναν νέο θεσμό, που επιτρέπει σε άτομα με προβλήματα ακοής ή οράσεως καθώς και στα παιδιά με μέτρια νοητική υστέρηση να έχουν πρόσβαση στα ντοκιμαντέρ μέσω της μεταγλώττισης, της ακουστικής περιγραφής και του ενδογλωσσικού υποτιτλισμού SDH.

Αναλυτικά το πρόγραμμα προβολών στο Κράθιο

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

18:00 «Ακριβή συντήρηση – Έργα και Ημέρες του Ντάνι Κάραβαν

High Maintenance»(The Life and Work of Dani Karavan) των Barak Heymann & Lukasz Konopa (Ισραήλ, 2020).

19:30 «Ultraviolette: Η συμμορία που έφτυνε αίμα» (Ultraviolette and the blood-spitters gang) του Robin Hunzinger (Γαλλία, 2021).

21:00 «Μέσα από το Τζάμι, Τρεις Πράξεις» του Χρήστου Μπάρμπα (Ελλάδα, 2021)

Βραβείο Κοινού Fischer στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

18:00 «Το κάλεσμα του Κονγκό» (CongoCalling) του Stephan Hilpert (Γερμανία, 2019)-Αφιέρωμα Υποσαχάρια Αφρική

19.30 «Οδόφραγμα» (Barricade) του David Klammer (Γερμανία, 2021)

21:00 «Ο εφιάλτης των Σαμάνων» (The Shaman's Νightmare) της Natalie Halla (Αυστρία, 2021)-Αφιέρωμα στη Natalie Halla.

ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022

18:00 «Γαβριέλα – Η Γερμανίδα με το ποδήλατο» του Δομήνικου Ιγνατιάδη

(Ελλάδα, 2021).

20:00 «80.00 Σνίτσελ» (80,000 Schnitzel) της Hannah Schweier (Γερμανία, 2020)

Αναλυτικότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ακράτας, μπορείτε να βρείτε στον σύνδεσμο: https://www.peloponnisosdocfestival.com/.../aboutevent/6

Όλες οι προβολές είναι δωρεάν. Επίσης, 25 ταινίες του Φεστιβάλ θα είναι διαθέσιμες και online, δωρεάν, μέσω της ιστοσελίδαςμας www.peloponnisosdocfestival.com καθ’όλη την διάρκεια του Φεστιβάλ (8-17 Απριλίου 2022) για περιορισμένο αριθμό θεάσεων.

Το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου διοργανώνεται από το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού και την υποστήριξη του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του ΕΚΟΜΕ και της InterActionArt. Την καλλιτεχνική διεύθυνση έχει η Τζίνα Πετροπούλου.

Το Φεστιβάλ στην Ακράτα πραγματοποιείται με την συνεργασία του Συλλόγου Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιάλειας και της ΚοινΣΕπ Ευτοπία ενώ υπεύθυνος του φεστιβάλ είναι ο Λούκα Μελής.

Για περισσότερα νέα γύρω από το Φεστιβάλ και τις παράλληλες εκδηλώσεις, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας www.peloponnisosdocfestival.com και ακολουθήστε μας στο facebook στην διεύθυνση https://www.facebook.com/peloponnisosdocfestival/και στο Instagram,instagram.com/peldocfest. Μείνετε συντονισμένοι, το 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου έρχεται!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture