Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Μετά το Πάσχα στις Ελληνικές αίθουσες η ταινία με τον Κόλιν Φερθ "Επιχείρηση Κιμάς"

Μετά το Πάσχα στις Ελληνικές αίθουσες η ...

Η ταινία εξετάζει την πραγματική ιστορία του πλωτάρχη του βρετανικού ναυτικού Γιούεν Μόνταγκιου που προσπάθησε να εξαπατήσει τον Χίτλερ χρησιμοποιώντας σορό νεκρού και μερικά κόλπα

Ήταν Ιούλιος του 1943 εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν η MI5 ξεκίνησε «τη μεγαλύτερη εξαπάτηση στην ιστορία».

Μία νέα ταινία της πλατφόρμας του Netflix με τίτλο «Operation Mincemeat – Επιχείρηση Κιμάς» εξετάζει την πραγματική ιστορία του πλωτάρχη του βρετανικού ναυτικού Γιούεν Μόνταγκιου (στο ρόλο ο 61χρονος Βρετανός σταρ Κόλιν Φερθ, τιμημένος με Όσκαρ για το «Λόγο του βασιλιά») που προσπάθησε να εξαπατήσει τον Χίτλερ χρησιμοποιώντας σορό νεκρού και μερικά κόλπα.

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο του Μπεν Μακιντάιρ, που περιλαμβάνει πολλές λεπτομέρειες του σχεδίου εξαπάτησης του Χίτλερ, με την τοποθέτηση παραπλανητικών εγγράφων σε πτώμα που θα εντόπιζαν Γερμανοί πράκτορες της υπηρεσίας αντικατασκοπείας σε ακτή της Ισπανίας

Μαζί με τον γοητευτικό Κόλιν Φερθ στην ταινία πρωταγωνιστούν και οι Μάθιου ΜακΦάντιεν, Τζέισον Άιζακς, Κέλι ΜακΝτόναλντ και Σάιμον Ράσελ Μπιλ.

Η ταινία «Operation Mincemeat – Επιχείρηση Κιμάς» είναι επίσης η τελευταία στην οποία εμφανίστηκε ο Άγγλος ηθοποιός Πολ Ρίτερ πριν από τον θάνατό του πέρυσι.

Στην επίσημη σύνοψη της ταινίας αναφέρεται: «Ελπίζοντας να αλλάξουν την πορεία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και να σώσουν δεκάδες χιλιάδες ζωές, δύο αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών σχεδιάζουν να ανακόψουν τη θανάσιμη εξουσία του Χίτλερ στην Ευρώπη στρατολογώντας τον πιο απίθανο μυστικό πράκτορα: έναν νεκρό».

Το φιλμ θα βγει στην Ελλάδα σε διανομή της Tanweer στις 12/5/2022 και αναμένεται να το δούμε και στην Πάτρα στο Odeon Veso Mare.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture