Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Γιώργος Λάνθιμος: Υποδέχεται την Εμμα Στόουν στο Νιάρχος και μαθαίνουμε τι σημαίνει «Βληχή»

Γιώργος Λάνθιμος: Υποδέχεται την Εμμα Στ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η αμερικανίδα star καταφθάνει για την πρεμιέρα ενός γυρισμένου στην Τήνο φιλμ μικρού μήκους συνοδεία ζωντανής μουσικής

Αρωμα από Χόλιγουντ στην ανοιξιάτικη Αθήνα και συγκεκριμένα στην αίθουσα Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Η 33χρονη Εμμα Στόουν, μια από τις πλέον δημοφιλείς νεαρές αμερικανίδες star σήμερα και βραβευμένη με Όσκαρ, αναμένεται στην επίσημη πρεμιέρα της καινούριας κινηματογραφικής κατάθεσης του διάσημου Ελληνα σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.  Πρόκειται για ένα φιλμ μικρού μήκους, με τίτλο «Βληχή», στο οποίο η πασίγνωστη πρωταγωνίστρια από την Αριζόνα, παίζει μαζί με το Γάλλο ηθοποιό Νταμιάν Μπονάρ. Μετά τη συνεργασία τους στην ταινία «Ευνοούμενη» Λάνθιμος- Στόουν ξανασυναντιούνται με φόντο την Τήνο. Καθιερωμένος για την αλλόκοτη καλλιτεχνική του γλώσσα, ο Λάνθιμος έχει δημιουργήσει άχρονες, ασπρόμαυρες εικόνες με συμβολισμό, που φαντάζουν σαν ένα ταξίδι σε αρχέγονο κόσμο. Θυμίζουμε πως τη Στόουν την είδαμε πρόσφατα στα σινεμά ως «Κρουέλα» αλλά ο μεγάλος της θρίαμβος παραμένει το λατρεμένο μιούζικαλ «La La Land».

 

Τι σημαίνει όμως βληχή; Το βέλασμα των κατσικιών και των προβάτων -κάποτε, αλλά και το κλάμα των νηπίων. Ο σκηνοθέτης δεν έχει μιλήσει επεξηγηματικά για τη θεματική της ταινίας. Θα προβληθεί, συνοδεία μουσικών συνόλων, στις 6, 7 και 8 Μαΐου .Πριν την πρεμιέρα, στις 5 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί πάντως συνέντευξη. Ο πολυβραβευμένος Έλληνας κινηματογραφικός δημιουργός, αποδεχόμενος την πρόταση του καλλιτεχνικού διευθυντή της ΕΛΣ Γιώργου Κουμεντάκη και της διευθύντριας του ΝΕΟΝ Ελίνας Κουντούρη, υπογράφει ταυτόχρονα την παραγωγή, το σενάριο και τη σκηνοθεσία. Το πρόγραμμα «The Artist on the Composer», μια συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ (www.neon.org.gr), διασυνδέει πρωτοπόρους σύγχρονους εικαστικούς και σκηνοθέτες ή/και παραγωγούς ταινιών με τη ζωντανή εκτέλεση ορχηστρικής μουσικής. Ο Γιώργος Λάνθιμος παίρνει τη σκυτάλη της δεύτερης ανάθεσης και δημιουργεί ένα νέο κινηματογραφικό έργο, το οποίο θα παρουσιάζεται πάντα με συνοδεία μουσικών συνόλων.

Το μουσικό σενάριο της ταινίας αποτελείται από έργα των Γ. Σ. Μπαχ / Κνουτ Νύστεντ και Τόσιο Χοσοκάβα, τα οποία θα ερμηνευτούν ζωντανά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος από τους σολίστ Αγγελίνα Τκάτσεβα (τσίμπαλο), Γου Γουέι (σενγκ), το κουαρτέτο «Μαρία Κάλλας» και τη Χορωδία της ΕΡΤ. Αραγε θα βρούμε εισιτήρια; 

 

*6, 7, 8 Μαΐου 2022

Ώρες: 18.00, 20.00, 22.00

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View