Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Ο Βασίλης Λαδάς έβγαλε νέο μυθιστόρημα με τίτλο "Ποδηλάτες"

Ο Βασίλης Λαδάς έβγαλε νέο μυθιστόρημα μ...

Θα μιλήσει για το βιβλίο αλλά και για την υπόθεση της Ρούλας Πισπιρίγκου σε εκδήλωση στο βιβλιοπωλείο Nouveau αυτή την Παρασκευή στις 7.30 το απόγευμα

Ένα νέο βιβλίο και μάλιστα μυθιστόρημα κυκλοφόρησε μόλις ο συμπολίτης νομικός και λογοτέχνης Βασίλης Λαδάς με τίτλο «Ποδηλάτες».

Όπως αναφέρεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, πρόκειται για ένα μυθιστόρημα πολιτικό και κοινωνικού ρεαλισμού, από τον Βασίλη Λαδά, έναν συγγραφέα τιμημένο με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 2013 για το βιβλίο του «Παιχνίδια Κρίκετ».

Ένα τροχαίο θανατηφόρο ατύχημα με νεκρή μία φοιτήτρια ποδηλάτισσα και υπαίτιο έναν συνομήλικό της -γόνο οικογένειας βιομηχάνων μεγάλης οικονομικής και κοινωνικής επιφάνειας, που παρεμβαίνει με κάθε μέσο στη δικαστική υπόθεση του ατυχήματος- γίνεται η αφορμή να αποκαλυφθούν οι συγκρούσεις δύο κόσμων που συνυπάρχουν.

Επίορκοι δημόσιοι λειτουργοί, στημένα ΜΜΕ, τραμπούκοι, ψευδομάρτυρες, αλλά και ακτιβιστές, αλληλέγγυοι, κινήματα νεολαίας, δικαιοσύνη. Και στη μέση ο πατέρας της νεκρής ποδηλάτισσας, ένας πράος βασανισμένος άνθρωπος με αδυσώπητες μνήμες.

Η δικαστική υπόθεση διαρκεί από το καλοκαίρι του 2012, που συνέβη το τροχαίο, έως και τις αρχές του 2019, χρόνια κρίσης και μνημονίων, αποτέλεσμα οικονομικής και ηθικής χρεωκοπίας.

Όπως μάθαμε αυτή την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022 μετά τις 19.30 στο βιβλιοπωλείο Nouveau, στην οδό Καραϊσκάκη 146 πλησίον της Πατρέως θα γίνει μία συνάντηση - καλωσόρισμα για την υποδοχή του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Λαδά, ο οποίος μάλιστα πρόκειται να αναφερθεί και στην πολύκροτη υπόθεση που απασχολεί το πανελλήνιο με το θάνατο των τριών παιδιών της Πάτρας και την προφυλάκιση της μητέρας των παιδιών, Ρούλας Πισπιρίγκου.

Ο Βασίλης Λαδάς πριν λίγους μήνες είχε κυκλοφορήσει κι ένα εξαιρετικό βιβλίο με θεματικό άξονα και έμπνευση τον σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη.

Το καινούριο βιβλίο του Πατρινού συγγραφέα Βασίλη Λαδά "Ποδηλάτες" έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΚΨΜ.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, το βιβλιοπωλείο Nouveau σας προσκαλεί την Παρασκευή 8 Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο χώρο του βιβλιοπωλείου, Καραϊσκάκη 146, για να καλωσορίσουμε την έκδοση του βιβλίου, με ωραίο κρασί, χαλαρή συζήτηση και υπογραφή αντιτύπων από τον συγγραφέα

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture