Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

BEAUTY

/

Διατροφή εν όψει θέρους: Ποια είναι τα φρούτα που «πυροβολούν» το λίπος στην κοιλιά

Διατροφή εν όψει θέρους: Ποια είναι τα φ...

Εάν θέλετε να χάσετε τα παραπανίσια κιλά του χειμώνα, εμπιστευθείτε τους θησαυρούς της φύσης και το μανάβη σας

Την άνοιξη και το καλοκαίρι τα ρούχα μικραίνουν, λεπταίνουν και αποκαλύπτουν όλα όσα δεν θέλουμε στη σιλουέτα μας. Οσο κι αν η λέξη υδατάνθρακες «τρομοκρατεί», δεν είναι λόγος να απομακρύνουμε πάντως τα φρούτα από το διαιτολόγιό μας. Είναι πλούσια σε φυσικά σάκχαρα, υγιεινά και αντιοξειδωτικά συστατικά, χαμηλά σε θερμίδες και αντιφλεγμονώδη. Η φλεγμονή αυξάνει την εναπόθεση λίπους στο σώμα, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς και τα φρούτα ως αντιφλεγμονώδη τρόφιμα, καίνε το λίπος στη δύσκολη αυτή περιοχή.
 
Αποφύγετε τα επεξεργασμένα και αποξηραμένα φρούτα και επενδύστε λοιπόν στα ακόλουθα, στη φυσική τους μορφή:
 
 ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ

Η κατανάλωση μισού φρέσκου γκρέιπφρουτ πριν από τα γεύματα συσχετίστηκε με σημαντική απώλεια βάρους, κατά μέσο όρο 3,5 κιλά σε 12 εβδομάδες σύμφωνα με το Journal of Medicinal Food. Το μισό γκρέιπφρουτ περιέχει περίπου 40 θερμίδες και σχεδόν 4,5 γραμμάρια πηκτίνης, μια διαλυτή ίνα γνωστή για την ικανότητά της να μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης.

ΜΗΛΑ

Οι φυτικές ίνες και οι πολυφαινόλες στο δέρμα και τη σάρκα τους «ζυμώνονται» στο παχύ έντερο όπου τροφοδοτούν την ανάπτυξη ευεργετικών βακτηρίων, τα οποία μειώνουν τη φλεγμονή της αύξησης λίπους.

ΜΟΥΡΑ

Το ιδανικό απογευματινό σνακ που μειώνει αποδεδειγμένα την όρεξη. Συγκεκριμένα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μούρα ως απογευματινό, κατανάλωναν κατά μέσο όρο 133 λιγότερες θερμίδες στο δείπνο.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Οι φυτικές ίνες και τα μονοακόρεστα λίπη από την κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα βελτιώνουν την υγιή μικροχλωρίδα του εντέρου και βοηθούν στην απώλεια βάρους, σύμφωνα με επιστημονική μελέτη. Επιπλέον, έρευνα στο Journal of the American Heart Association έδειξε ότι η κατανάλωση ενός αβοκάντο την ημέρα συσχετίστηκε με μειωμένο αίσθημα πείνας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View