Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Στα 78 του χρόνια απεβίωσε ο κορυφαίος φωτογράφος μόδας, Πατρίκ Ντεμαρσελιέ

Στα 78 του χρόνια απεβίωσε ο κορυφαίος φ...

Είχε βοηθήσει στον καθορισμό της εμφάνισης του Harper’s Bazaar τη δεκαετία του 1990 υπό τη θρυλική αρχισυντάκτρια Λιζ Τίλμπερις

Θλίψη προξένησε η είδηση ότι ο Γάλλος φωτογράφος, Πατρίκ Ντεμαρσελιέ γνωστός για τη δημιουργία εικόνων διάσημων με μια πινελιά υψηλής ραπτικής, πέθανε σε ηλικία 78 ετών, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Τα ασπρόμαυρα πορτρέτα διάσημων, όπως του ηθοποιού Λεονάρντο Ντι Κάπριο και του μοντέλου Κέιτ Μος, παρέμεναν σημεία αναφοράς πολλές δεκαετίες μετά τη λήψη τους. Αλλά οι πιο διάσημες φωτογραφίες του Πατρίκ Ντεμαρσελιέ ήταν αυτές της αδικοχαμένης πριγκίπισσας Νταϊάνα, την οποία φωτογράφισε για πρώτη φορά το 1989. Ήταν ο πρώτος μη Βρετανός φωτογράφος που του ζητήθηκε να φωτογραφίσει τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου.

Βοήθησε επίσης στον καθορισμό της εμφάνισης του περιοδικού Harper’s Bazaar τη δεκαετία του 1990 υπό τη θρυλική αρχισυντάκτρια Λιζ Τίλμπερις. Η φωτογραφία του supermodel Λίντα Εβαντζελίστα για το τεύχος Σεπτεμβρίου 1992, «Enter the Era of Elegance», παραμένει ένα από τα πιο εντυπωσιακά και αξιομνημόνευτα εξώφυλλα στην ιστορία των περιοδικών.

Γεννημένος το 1943 κοντά στο Παρίσι και μεγαλωμένος στη Χάβρη της Νορμανδίας, ο Ντεμαρσελιέ άρχισε να ασχολείται με τη φωτογραφία ως έφηβος. Μέχρι το 1975, όταν ήταν στις αρχές των 30 του, είχε μετακομίσει στη Νέα Υόρκη και άρχισε να φωτογραφίζει για εξώφυλλα περιοδικών και διαφημιστικές καμπάνιες, με πελάτες τα brand Gap και Chanel, Dior. Αν και ήταν Γάλλος, ο Ντεμαρσελιέ εργαζόταν κυρίως στην Αμερική για αμερικανικά περιοδικά.

Το 2018, καθώς ο κόσμος της μόδας ήταν αντιμέτωπος με την ιστορία της σεξουαλικής παρενόχλησης και της κατάχρησης εξουσίας, ο Πατρίκ Ντεμαρσελιέ ήταν θέμα σε άρθρο στην μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα The Boston Globe. Στο άρθρο της Αμερικανικής εφημερίδας, πολλά μοντέλα τον κατήγγειλαν για σεξουαλικές επιθέσεις. Αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά η σχέση του με την εταιρεία Condé Nast τερματίστηκε.

Ο γιος του, Βίκτορ Ντεμαρσελιέ είναι επίσης φωτογράφος.

Με στοιχεία από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight