Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Δύσκολες μέρες για φιλόζωους- Στα ύψη οι ζωοτροφές λόγω πολέμου

Πάτρα: Δύσκολες μέρες για φιλόζωους- Στα...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

"Ο κόσμος πια έχει στραφεί στις πιο οικονομικές τροφές"

Υπό τον «πέλεκυ» της ακρίβειας και οι ζωοτροφές κατοικίδιων και παραγωγικών ζώων, φτάνοντας ακόμα και σε αύξηση της τάξης του 20% αύξηση στην τιμή τους. Η κατάσταση τόσο στις σκυλοτροφές όσο και στις γατοτροφές έχει λυγίσει τους φιλόζωους, καθώς στο ράφι οι τιμές τους ανεβαίνουν κάθε εβδομάδα. Οι ιδιοκτήτες pet shop προειδοποιούν πως ο πόλεμος στην Ουκρανία και η έλλειψη σιτηρών θα φέρει δύσκολες ημέρες και για τα ζώα.

«Οι τροφές έχουν πάρει αύξηση λόγω των δημητριακών. Οι τιμές είναι αυξημένες στις ζωοτροφές καθώς περιέχουν ριζάλευρα. Η αύξηση στα καλαμπόκια και το σιτάρι, όπως και στα μεταφορικά, φέρνει αναγκαστικά ανατίμηση. Πάει αλυσίδα και ούτε εμείς μπορούμε να ξεφύγουμε από αυτό» αναφέρει στο thebest ο ιδιοκτήτης pet shop στην Πάτρα, Ιωάννης Καραγεωργόπουλος.

Όπως, λέει ο κ. Καραγεωργόπουλος, οι μεγαλύτερες αυξήσεις που παρατηρούνται είναι στις τροφές σκύλων, γατιών αλλά και σε αυτές για τα παραγωγικά ζώα δηλαδή αυτά που εκτρέφονται στα πλαίσια της κτηνοτροφίας ως οικονομική δραστηριότητα.

«Ο κόσμος πια έχει στραφεί στις πιο οικονομικές τροφές. Δηλαδή πολλοί που έπαιρναν μια 20κιλη τροφή που είχε 35 ευρώ, τώρα την αποφεύγουν γιατί έχει πάει 40 ευρώ. Έτσι προτιμούν να πάρουν μια πιο φθηνή των ίδιων κιλών αλλά με 25 ευρώ, αν και αυτές ακόμη είναι ακριβές με βάση την ποιότητά τους» εξηγεί.

Τα κτηνιατρικά φάρμακα είναι τα μόνα που η αύξησή τους, μέχρι στιγμής, δεν έχει εκτιναχθεί με την ανατίμηση τους να φτάνει περίπου το 5%.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις