Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Παραλίγο τραγωδία με παιδιά στο φλεγόμενο αυτοκίνητο στον Άγιο Δημήτριο- Εκτός ελέγχου η κατάσταση- ΦΩΤΟ

Πάτρα: Παραλίγο τραγωδία με παιδιά στο φ...
Τσίχλα Κωνσταντίνα
[email protected] , Facebook Page

Σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο Ι.Χ., μέσα σε αυτό βρίσκονταν τρία παιδάκια

Εκτός ελέγχου είναι πλέον  η κατάσταση που επικρατεί στην γειτονιά του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα και ιδιαίτερα πέριξ της ομώνυμης οδού.

Στην περιοχή ζουν δεκάδες Ρομά οι οποίοι βρίσκουν «καταφύγιο» σε ένα οικόπεδο ενώ οι συνθήκες προκαλούν πονοκέφαλο στους κατοίκους που καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις και επικίνδυνες τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ίδιους τους Ρομά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης, στην Αγίου Δημητρίου 73 και Αγίου Βλασίου, σε αγροτικό αυτοκίνητο όπου μένει ολόκληρη οικογένεια Ρομά! 

Σύμφωνα με πληροφορίες του thebest.gr την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο Ι.Χ. βρίσκονταν τρία παιδάκια τα οποία απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή, ευτυχώς σώα. Και μπορεί  χθες βράδυ να αποφεύχθηκε μία παραλίγο τραγωδία με τους κατοίκους να προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά, το πρόβλημα όμως χρειάζεται άμεση επίλυση.  Όπως εξηγούν κάτοικοι της περιοχής είναι επιτακτική ανάγκη οι άνθρωποι αυτοί να αποκτήσουν σπίτια και να ζουν κάτω από καλύτερες συνθήκες.

Πάτρα: «Συνοικία το δράμα» η περιοχή του Αγίου Δημητρίου- Ρομά «πετούν» στα μπαλκόνια και χρήστες κάνουν ενέσεις στα σκαλοπάτια σπιτιών

«Βιώνουμε μία δύσκολη κατάσταση τα τελευταία 13 χρόνια. Δεκάδες άτομα μαζεύονται σε ένα οικόπεδο το οποίο η ιδιοκτήτρια αρνείται να το περιφράξει ακόμα και αν συμβάλλουμε όλοι οικονομικά» λέει στο thebest.gr κάτοικος της περιοχής.

Στο στενό της Αγίου Βλασίου υπάρχει και μία παράγκα που ανήκει σε πέντε οικογένειες Ρομά και έχει κριθεί, με χαρτί από την πολεοδομία, κατεδαφιστέα. Η παράγκα έχει μετατραπεί και σε εστία μόλυνσης ενώ ακόμα και τα συνεργεία από τα οποία ζητάμε προσφορές, αρνούνται να αναλάβουν να συμβάλλουν στον καθαρισμό. Οι συνθήκες υγιεινής στο οικόπεδο είναι άθλιες ενώ τίθενται πλέον και ζητήματα ασφάλειας. Μέσα σε αυτό το οικόπεδο μπορεί να μαζεύονται μέχρι και 50 άτομα» συμπληρώνει.

Όπως εξηγεί, «έχουμε απευθυνθεί και στο Δήμο που μας απάντησε ότι δεν είναι η δική του ευθύνη. Όσο δεν αλλάζει η κατάσταση ζούμε σε συνθήκες εξαθλίωσης. Υπάρχει μία κυρία που βρίσκεται σε απελπισία γιατί συνεχώς πετάνε σκουπίδια στην αυλή της. Κινδυνεύει πολλές φορές και η σωματική μας ακεραιότητα, οι διαρρήξεις είναι στην ημερήσια διάταξη, ενώ γίνεται ακόμη και χρήση ή διακίνηση ναρκωτικών ‘έξω από τα σπίτια μας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις