Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Συνοικία το δράμα» η περιοχή του Αγίου Δημητρίου- Ρομά «πετούν» στα μπαλκόνια και χρήστες κάνουν ενέσεις στα σκαλοπάτια σπιτιών

Πάτρα: «Συνοικία το δράμα» η περιοχή του...
Κοντογεωργοπούλου Γιώτα
[email protected]

Οι περιγραφές στο thebest.gr είναι απίστευτες

Φόβος και τρόμος έχουν γίνει για την περιοχή του Αγίου Δημητρίου στην Πάτρα οι Ρομά οι οποίοι έχουν κυριολεκτικά ρημάξει τα σπίτια των κατοίκων ιδίως τα ισόγεια και αυτά του πρώτου ορόφου δρώντας ανενόχλητοι  σαν να έχουν βγει βόλτα για...  παρκούρ μια ηλιόλουστη Κυριακή του Σεπτεμβρίου, ενώ χρήστες ουσιών κάνουν ενέσεις στα σκαλοπάτια των σπιτιών και στην πλατεία που βρίσκεται πίσω από τον ιερό Ναό, όλες τις ώρες της ημέρας μπρος στα έκπληκτα μάτια των περαστικών.

Οι κάτοικοι της περιοχής μιλώντας στο thebest.gr κάνουν λόγο για απίστευτη υποβάθμιση η οποία έχει λάβει τα χαρακτηριστικά της μονιμότητας επισημαίνοντας ότι το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι οι Ρομά εφορμούν στα σπίτια με το φως του ήλιου, προτιμώντας τις πρωινές ώρες και τις ώρες του μεσημεριού οπότε και λείπουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους, ενώ αποτελούν το μεγάλο φόβο των ηλικιωμένων που μένουν μόνοι τους, ή που ζουν με τα παιδιά τους τα οποία ωστόσο λείπουν το πρωί.

Οι περιγραφές στο thebest.gr είναι απίστευτες καθώς οι κάτοικοι μιλούν για ακροβατικά νεαρών Ρομά στα μπαλκόνια που γίνονται απροκάλυπτα μπροστά τους, σαν να μην συμβαίνει τίποτα ή σαν να μην φοβούνται τίποτα καθώς τα τελευταία χρόνια η παρουσία τους και η δράση τους έχει γίνει κάτι σαν συνήθεια, σαν μια αυτονόητη ημερήσια ρουτίνα.

Χαρακτηριστικό είναι το σκηνικό που εκτυλίχθηκε την περασμένη Πέμτη σε δρόμο πέριξ της πλατείας, όταν κλήθηκε η αστυνομία να επέμβει καθώς νεαρός Ρομά σκαρφάλωσε στο μπαλκόνι διαμερίσματος του πρώτου ορόφου για να κλέψει ενώ δύο άλλοι κρατούσαν τσίλιες.
Η αστυνομία έφτασε αμέσως, ο δράστης πήδηξε κάτω και άρχισε αμέσως να τρέχει για να εντοπιστεί λίγο αργότερα και να συλληφθεί ενώ οι υπόλοιποι δύο έγιναν καπνός.

Στο στόχαστρο των νεαρών Ρομά έχουν μπει και τα παιδιά της περιοχής καθώς γίνονται αποδέκτες επιθέσεων ακόμη και από συνομιλήκους τους  προκειμένου να τους αρπάξουν κινητά, γυαλιά, ποδήλατα κλπ.

Στα «προνόμια» των παιδιών που διαμένουν στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου είναι και το να βλέπουν λιπόθυμους χρήστες ναρκωτικών ουσιών στις εισόδους των σπιτιών τους (μια λιπόθυμη κοπέλα την παρέλαβε χθες το ασθενοφόρο από τα σκαλοπάτια σπιτιού) ή στην πλατεία που δεν παίζουν ποτέ ή ακόμη χειρότερα το να τους βλέπουν να κάνουν χρήση.

Κι όλα αυτά σε μια κεντρική συνοικία της Πάτρας η οποία τείνει να γίνει… λόγος για μετακόμιση.
«Υπάρχει κανείς να ασχοληθεί ή ζούμε σε καθεστώς αναρχίας;» ρωτούν οι κάτοικοι οι οποίοι βρίσκονται σε απόγνωση.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις