Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: «Ούτε στα capital control δεν είχαμε τέτοια πτώση»- Η απόλυτη «βαρυχειμωνιά» στα εμπορικά

Πάτρα: «Ούτε στα capital control δεν είχ...
Κωνσταντίνα Ανδριοπούλου
[email protected]

«Παγωμένη» παραμένει η κίνηση

«Παγωμένη» παραμένει η κίνηση στην αγορά της Πάτρας. Ο εμπορικός κόσμος δηλώνει απογοητευμένος καθώς από την κούραση και την κακή ψυχολογία των πολιτών, έχει αδειάσει και η τσέπη τους. Οι επιδόσεις των πωλήσεων στη λιανική το τελευταίο τρίμηνο ψαλίδισαν τις ελπίδες του εμπορικού κόσμου.

«Ο χειμώνας ήταν πολύ βαρύς για τα εμπορικά. Πρώτη φορά ήταν η κατάσταση τόσο χάλια. Πολύ χειρότερο από το προηγούμενο αντίστοιχο τρίμηνο που ήμασταν με click away. Άνθρωποι που είναι 35-40 χρόνια στο εμπόριο, δεν θυμούνται άλλη τέτοια αναδουλειά. Ούτε στα capital control δεν είχαμε τέτοια πτώση. Και έχει ξεκινήσει πριν το πόλεμο, αυτή η κατάσταση, το λιανεμπόριο είναι απαξιωμένο» σημειώνει στο thebest.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας Κώστας Ζαφειρόπουλος.

Το σενάριο της ανάκαμψης επί του παρόντος δεν φαίνεται να είναι εφικτό για τους πατρινούς εμπόρους: «Το τρίμηνο αυτό περιμένεις πάντα να ρευστοποιήσεις, γι’ αυτό υπάρχουν και οι μεγάλες εκπτώσεις, για να προχωρήσεις σε προμήθεια καινούργιων εμπορευμάτων, τώρα πολύ δύσκολα ο κάθε έμπορος θα μπορέσει να παραλάβει νέο εμπόρευμα».

Οι έμποροι προσδοκούσαν σε αυξημένο ενδιαφέρον από το αγοραστικό κοινό, ωστόσο η κρίση στην ενέργεια, δεν τους το επιτρέπει. «Η μόνιμη γκρίνια είναι το ρεύμα, το ενεργειακό είναι το χειρότερο, έχει τραβήξει χρήματα και από τις επιχειρήσεις και από τα νοικοκυριά. Ότι πενιχροί πόροι υπήρχαν προς κατανάλωση, τώρα τέλος. Περάσαμε δεκαετή κρίση, τα δυο χρόνια της πανδημίας και η κατάσταση δεν ήταν τόσο χάλια όσο τώρα, που υποτίθεται ότι γυρνάμε σιγά σιγά στην κανονικότητα» αυτό τονίζει ο κ. Ζαφειρόπουλος.

Αναφερόμενος στα είδη με τη μεγαλύτερη ζήτηση: «Τα καταστήματα με ηλεκτρονικά κρατιούνται αλλά και αυτά παρουσιάζουν μεγάλη πτώση στον τζίρο τους».

Ελπίδα και προσδοκία των εμπόρων  να κινηθεί η αγορά το Πάσχα. Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων θέλουν να δουν και φέτος τα δώρα για τα μικρά παιδιά να αποτελούν τον «κινητήριο μοχλό» της αγοράς: «Πιστεύω ότι μετά από δέκα μέρες, θα μπορέσουμε να δούμε μια κίνηση στα καταστήματα, ενόψει Πάσχα, με τα καινούργια προϊόντα και με τα δώρα σε βαφτιστήρια. Πιστεύω ότι θα κινηθεί η αγορά, αλλά σε χαμηλούς ρυθμούς αλλά τουλάχιστον θα είναι μια κίνηση».

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις