Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΘΕΑΤΡΟ

/

Πάτρα: Έως 31 Μαΐου 2022 η προθεσμία για πρωτότυπα θεατρικά έργα από νέους δραματουργούς

Πάτρα: Έως 31 Μαΐου 2022 η προθεσμία για...

Την σχετική πρόσκληση έχει απευθύνει το θέατρο Λιθογραφείον & ήδη έχουν κατατεθεί οι πρώτες συμμετοχές

Ο σχεδιασμός της Νέας Δραματουργίας συνεχίζεται και όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, η πρόσκληση του θεάτρου Λιθογραφείον (Μαιζώνος 172β, Πάτρα) σε νέες και νέους δραματουργούς να καταθέσουν μέχρι 31 Μαΐου 2022 πρωτότυπα θεατρικά έργα που δεν έχουν δημοσιευτεί και δεν έχουν παρουσιαστεί στο κοινό, έχει ήδη αποφέρει τις πρώτες συμμετοχές.

Μια ομάδα νέων καλλιτεχνών, με τη συμβολή των υπεύθυνων του πρότζεκτ, Τσέζαρις Γκραουζίνις και Φάνη Δίπλα, θα επιλέξει τα κείμενα που θα παρουσιαστούν με τη μορφή σκηνικών αναγνώσεων στο θέατρο Λιθογραφείον στην Πάτρα και σε συνεργαζόμενα θέατρα της Αθήνας. Οι νέοι δραματουργοί των οποίων τα έργα θα επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν και να αλληλεπιδράσουν με τους σκηνοθέτες και τους ηθοποιούς της ομάδας, ώστε τα έργα τους να βρουν τη βέλτιστη θεατρική μορφή.

Κατά την περίοδο των σκηνικών αναγνώσεων, θα υπάρξει διάδραση με το κοινό και ανατροφοδότηση των καλλιτεχνών. Στη συνέχεια, η καλλιτεχνική διεύθυνση του θεάτρου θα επιλέξει ένα από τα θεατρικά έργα που παρουσιάστηκαν για να γίνει μια ολοκληρωμένη παραγωγή που θα ενταχτεί στο ρεπερτόριο του Λιθογραφείου.

Ο σχεδιασμός της Νέας Δραματουργίας ανήκει στο διετές πρόγραμμα του θεάτρου Λιθογραφείον, το οποίο έχει εγκριθεί και επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού.

Περισσότερες πληροφορίες και οι όροι συμμετοχής: www.lithografeion.gr.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture