Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Κονκάρδες στα χρώματα της Ουκρανίας και εκπλήξεις στα φετινά βραβεία Bafta

Κονκάρδες στα χρώματα της Ουκρανίας και ...

Ο κωφάλαλος ηθοποιός Τρόι Κότσουρ έγραψε ιστορία στα Βρετανικά Όσκαρ κερδίζοντας το βραβείο του β΄ανδρικού ρόλου για το "Coda" που πέρυσι είχε σαρώσει στο Σάντανς

Με κονκάρδες υποστήριξης της Ουκρανίας εμφανίστηκαν οι σταρ στην απονομή των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου το βράδυ της Κυριακής 13 Μαρτίου 2022 στο Royal Albert Hall του Λονδίνου όπου η «Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον κέρδισε τα 2 κυριότερα βραβεία της καλύτερης ταινίας και της σκηνοθεσίας. Το Σάββατο η Νεοζηλανδή Κάμπιον που μοιάζει σαρωτική είχε πάρει και το βραβείο του Σωματείου Αμερικανών Σκηνοθετών – Directors Guild of America.

Παρουσιάστρια της βραδιάς ήταν η γνωστή κωμική ηθοποιός Ρέμπελ Γουίλσον ενώ από τα αξιοσημείωτα ήταν η βράβευση του κωφάλαλου στην πραγματικότητα ηθοποιού Τρόι Κότσουρ για το υπέροχο «Coda» της Σίαν Χέντερ, με το BAFTA καλύτερου Β' Ανδρικού Ρόλου, ο οποίος πλέον μοιάζει να βάζει πλώρη και για το Όσκαρ σε λιγότερο από 2 εβδομάδες. Το «Coda» έκανε επίσης την έκπληξη και πήρε & το βραβείο του καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου ενώ το Bafta πρωτότυπου σεναρίου πήγε στην «Πίτσα Γλυκόριζα» του Πολ Τόμας Άντερσον.

Την ίδια ώρα το «Dune» του Ντενί Βιλνέβ που είχε 11 υποψηφιότητες, κέρδισε τελικά τις 5 (φωτογραφία, ήχο, διεύθυνση παραγωγής, οπτικά εφέ και για τη μουσική του Χανς Ζίμερ). Το βραβείο του α’ γυναικείου ρόλου κέρδισε για το «Μετά την Αγάπη» η συγκλονιστική Τζοάνα Σκάνλαν (την ταινία να θυμίσουμε πως την είχαμε δει στην Πάτρα από την Κινηματογραφική Λέσχη) ενώ το «No Time to Die» πήρε το βραβείο καλύτερου μοντάζ και η Lashana Lynch που ήταν εκ των κοριτσιών του Μποντ στην ταινία, το βραβείο Rising Star – Ανερχόμενο αστέρι!

Το Bafta της καλύτερης Βρετανικής Ταινίας πήγε στο «Belfast» του Κένεθ Μπράνα, το Bafta για το Καλύτερο Ντεμπούτο από Βρετανό Σεναριογράφο, Σκηνοθέτη ή Παραγωγό στον Τζέιμς Σάμιουελ για το «The Harder They Fall», ως Καλύτερη Ξενόγλωσση Ταινία βραβεύτηκε το «Drive My Car» του Ριγιουσούκε Χαμαγκούτσι που ελπίζει να κάνει το ίδιο και στα Όσκαρ ενώ καλύτερο ανιμέισον φιλμ βραβεύτηκε το «Ενκάντο» της Ντίνει.

Το Bafta καλύτερου α’ ανδρικού ρόλου πήγε στον Γουίλ Σμιθ για την «Μέθοδο των Γουίλιαμς» (έχασε ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς για την "Εξουσία του σκύλου") ενώ η θαυμάσια Αριάνα Ντεμπόζ κέρδισε το BAFTA καλύτερου Β' Γυναικείου Ρόλου για το «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ και θεωρείται πιθανό να επαναλάβει τον θρίαμβο της και στα Όσκαρ.

Το Bafta καλύτερων Κοστουμιών πήγε στην Τζένι Μπίβαν για το «Κρουέλα» και του Μακιγιάζ και Κομμώσεις στην ταινία «The Eyes of Tammy Faye» όπου παίζει η Τζέσικα Τσαστέιν.

Περισσότερα στην ανάρτηση του flix.gr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture