Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Γιουροβίζιον: Αληθινό love story στη Σύμη το ελληνικό τραγούδι της Αμάντας Γεωργιάδη, το είδατε;

Γιουροβίζιον: Αληθινό love story στη Σύμ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η νεαρή τραγουδοποιός και φοιτήτρια ιατρικής κατάγεται από τα Ιωάννινα αλλά μεγάλωσε και ζει στη Νορβηγία

Μια αληθινή ιστορία αγάπης που έζησε, έγραψε και ερμηνεύει η νεαρή τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια και φοιτήτρια ιατρικής Αμάντα Γεωργιάδη, διηγείται το video clip του τραγουδιού «Die together». Προβλήθηκε επισήμως χθες Πέμπτη από την EΡΤ και τώρα μπορείτε να το δείτε και στο Ertflix. Με σκηνικό το μαγευτικό τοπίο της ακριτικής Σύμης, όπου έγιναν τα γυρίσματα, ο σκηνοθέτης Κώστας Καρύδας επέλεξε να μη δημιουργήσει μια συνηθισμένη πλοκή που έχουν συνήθως αντίστοιχα video clip, αλλά να εστιάσει με τον φακό του στις τόσο διαφορετικές στιγμές και στα συναισθήματα που κρύβει κάθε σχέση. Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ένα νεαρό ζευγάρι που επισκέπτεται το νησί όπου γνωρίστηκαν και ερωτεύτηκαν. Όμως, αυτή τη φορά όλα είναι διαφορετικά. Τα χαμόγελα και οι ευτυχισμένες στιγμές εναλλάσσονται με την πίκρα, την απογοήτευση και τη ματαίωση που αποτυπώνεται στο βλέμμα όλων μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι μια σχέση τελειώνει. Η Σύμη έχει τόσο έντονη παρουσία στο βίντεο ώστε αποτελεί τον τρίτο χαρακτήρα της «υπόθεσης».

 

Η 24χρονη Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι το καλλιτεχνικό της) έζησε τα πρώτα χρόνια της ζωής της στα Ιωάννινα, τα οποία επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι. Όταν ήταν 3 ετών, η οικογένειά της μετανάστευσε στη μικρή πόλη Tenfjord της Νορβηγίας και από εκεί προέρχεται το καλλιτεχνικό της επίθετο. Εκεί και σε ηλικία 5 ετών, η Αμάντα ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη μουσική, γράφοντας στην εφηβεία τα πρώτα της τραγούδια. Στα 18 της μπήκε στην ιατρική σχολή, χωρίς να εγκαταλείπει την αγάπη της για την τέχνη, παίρνοντας μέρος σε πολλά φεστιβάλ. Σ’ ένα από αυτά τράβηξε το ενδιαφέρον μιας μεγάλης δισκογραφικής εταιρείας, με αποτέλεσμα να κυκλοφορήσει τον πρώτο της EP δίσκο με τίτλο «First impression» και το καλλιτεχνικό όνομα Amanda Tenfjord, αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές. Το δεύτερο EP της περιέλαβε το τραγούδι «Then I fell in love», το οποίο γνώρισε μεγάλη ραδιοφωνική επιτυχία παραμένοντας για περισσότερες από 20 εβδομάδες στο επίσημο top 10 radio chart της Νορβηγίας. Το 2020 το τραγούδι της «Troubled Water» συμπεριλήφθηκε στην τηλεοπτική σειρά «Spinning out» του Netflix. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο της single «Promises», σε συνεργασία με έναν από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες στη Σκανδιναβία, τον Thomas Dybdahl. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στις σημαντικότερες λίστες του Spotify σε όλη τη Σκανδιναβία και συγκεκριμένα στη Νορβηγία, στη Σουηδία, στη Δανία, στη Φινλανδία και στην Ισλανδία. Η Αμάντα έχει κερδίσειτο βραβείο «role model awards» στο byLarm, που είναι το γνωστότερο φεστιβάλ νέας μουσικής της Σκανδιναβίας.

 Για να εκπροσωπήσει 23 Μαίου την Ελλάδα στη Γιουροβίζιον, στο Τορίνο της Ιταλίας, επιλέχθηκε από επταμελή Επιτροπή Αξιολόγησης της ΕΡΤ. Είχαν προταθεί 40 τραγούδια από 26 καλλιτέχνες και 2 γκρουπ. Creative director της ελληνικής αποστολής και υπεύθυνος για τη σκηνική παρουσία της Amanada έχει αναλάβει ο γνωστός χορογράφος Φωκάς Ευαγγελινός.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View