Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Με έθνικ, Κέλτικο ηχόχρωμα η φετινή συμμετοχή της Γαλλίας στη Γιουροβίζιον

Με έθνικ, Κέλτικο ηχόχρωμα η φετινή συμμ...

Το κομμάτι επελέγη τόσο από την κριτική επιτροπή όσο και από το κοινό το περασμένο Σάββατο

Με ένα έθνικ τραγούδι θα εκπροσωπηθεί η Γαλλία, εκ των λεγόμενων Big 5, στον φετινό Διαγωνισμό τραγουδιού της Γιουροβίζιον στο Τορίνο της Ιταλίας. Η απόφαση ελήφθη το περασμένο Σάββατο 5/3 μέσα από έναν εθνικό τελικό που μετέδωσε το France 2 και το αποτέλεσμα καθόρισε 10μελής κριτική επιτροπή αλλά και η ψήφος του κοινού μέσω televoting. Το κομμάτι που πρώτευσε τόσο στην επιτροπή αλλά και στην προτίμηση του κόσμου ήταν το «Fulenn» με τους Alvan & Ahez.

Όπως διαβάσαμε στο eurovisionfun.com όπου υπήρχε αναλυτικό ρεπορτάζ και εντυπώσεις από τη βραδιά επιλογής του φετινού Γαλλικού τραγουδιού, το συγκεκριμένο κομμάτι παρουσιάστηκε με φωτιές στη σκηνή και πράσινο φωτισμό δημιουργώντας μία έντονα μυστηριακή ατμόσφαιρα. Ο εκ των κριτών Cyril Feraud που είναι τηλεπαρουσιαστής στη Γαλλία, είπε πως θεωρεί την κέλτικη κουλτούρα κατάλληλη για τη Eurovision καθώς υπάρχει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης ενώ η τραγουδίστρια Jenifer που ήταν και η πρόεδρος της επιτροπής, ανέφερε πως θεωρεί ιδιαίτερα χαρισματικούς τους εν λόγω καλλιτέχνες και σημαντικό να αναδειχθεί η κουλτούρα που πρεσβεύει το τραγούδι.

Συνολικά διαγωνίστηκαν 12 τραγούδια.

Η Γαλλία, ως μέλος των Big 5, θα διαγωνιστεί απευθείας στον Μεγάλο Τελικό του 66ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision ενώ αξίζει να θυμίσουμε πως στο διαγωνισμό του 2021 η Γαλλία σχεδόν άγγιξε τη νίκη παίρνοντας τελικά τη 2η θέση πίσω από την Ιταλία με ένα υπέροχο τραγούδι και μία ξεχωριστή συμμετοχή, το κομμάτι «Voila» που ερμήνευσε η Barbara Pravi.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight