Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

Eurovision 2022: Με την Αμάντα Γεωργιάδη η Ελλάδα στο Τορίνο

Eurovision 2022: Με την Αμάντα Γεωργιάδη...

Τον ερχόμενο Μάιο

Ανακοινώθηκε σήμερα, Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Eurovision 2022. Η ειδική επιτροπή της ΕΡΤ με επικεφαλής τον Δημήτρη Παπαδημητρίου αποφάσισε με ποιον από τους 5 υποψήφιους καλλιτέχνες θα ταξιδέψει η Ελλάδα στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάιο.

Οι 5 επικρατέστεροι καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί από την ΕΡΤ ήταν οι:

Amanda Georgiadi
good job nicky
Joanna Drigo
Ilias Kozas
Lou is

Η ανακοίνωση του εκπροσώπου της χώρας πραγματοποιήθηκε μέσα από την εκπομπή της ΕΡΤ1 Studio 4, με οικοδεσπότες τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και το Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Την ανακοίνωση του εκπροσώπου μας για τον 66ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision που θα διεξαχθεί στο Τορίνο τον ερχόμενο Μάϊο έκανε η Stefania, που μας εκπροσώπησε το 2021 στον διαγωνισμό, φέρνοντας τη 10η θέση για τη χώρα.

Όπως αποφασίστηκε από την ειδική επιτροπή της ΕΡΤ η Αμάντα Γεωργιάδη θα είναι εκείνη που θα βρεθεί στη σκηνή του Τορίνο, με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για την Ελλάδα.

Η Αμάντα Γεωργιάδη (ή Amanda Tenfjord όπως είναι γνωστή καλλιτεχνικά), δραστηριοποιείται στην Νορβηγία. Ο πατέρας της είναι Έλληνας, ενώ η μητέρα της Νορβηγίδα. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, απ’ όπου έφυγε για την Νορβηγία σε ηλικία μόλις 3 ετών. Μετακόμισε με όλη την οικογένεια της στο Tennfjord, εξού και το όνομα που χρησιμοποιεί.

Θεωρείται από τα ανερχόμενα αστέρια της νορβηγικής ποπ μουσικής. Μόλις 21 ετών, κέρδισε την προσοχή με μια σειρά από singles αλλά και συνεργασίες με μεγάλα ονόματα, συμπεριλαμβανομένου του Askjell Solstrand (Sigrid, Aurora). Έδωσε ζωντανές συναυλίες τόσο στην Νορβηγία, αλλά και στο εξωτερικό, Λονδίνο Στοκχόλμη κ.α.

Το τραγούδι με το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στη σκηνή της Eurovision τον προσεχή Μάϊο η Αμάντα, θα γίνει γνωστό αργότερα, με τη δημοσιοποίηση του επίσημου video clip.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight