Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Ρόλαντ Έμεριχ σχολίασε σε συνέντευξη του τις ταινίες με υπερήρωες

Ο Ρόλαντ Έμεριχ σχολίασε σε συνέντευξη τ...

Η νέα του δημιουργία, η περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας "Moonfall" προβάλλεται αυτές τις μέρες και στην Πάτρα στα Odeon Veso Mare

Ο Γερμανός στην καταγωγή σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ - Roland Emmerich που κάνει καριέρα στο Χόλιγουντ επέκρινε τις ταινίες των DC και Marvel καθώς και το franchise του «Star Wars – Πολέμου των άστρων» για την «καταστροφή» της κινηματογραφικής βιομηχανίας, όπως είπε σε νέα συνέντευξή του.

Ο 66χρονος Γερμανός σκηνοθέτης της ταινίας «Independence Day - Ημέρα Ανεξαρτησίας» αλλά και του «The Day after Tomorrow» έκανε τα παραπάνω σχόλια στο Den of Geek στο πλαίσιο της προώθησης του νέου του φιλμ επιστημονικής φαντασίας με τίτλο «Moonfall – Η Σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» με την Χάλε Μπέρι και τον Πάτρικ Γουίλσον που ξεκίνησε να προβάλλεται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής αλλά και στη χώρα μας. Στην Πάτρα η ταινία παίζεται στα Odeon Veso Mare από την περασμένη Πέμπτη 3/2.

Ο σκηνοθέτης Ρόλαντ Έμεριχ, στη συνέντευξη που έδωσε αναφέρθηκε στις δυσκολίες της δημιουργίας μιας συναρπαστικής ταινίας καταστροφής με υψηλή ιδέα στην εποχή των franchise με υπερήρωες που κυριαρχούν στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Όταν ρωτήθηκε αν το είδος ταινιών με θέμα την ημέρα της κρίσεως έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, ο Ρόλαντ Έμεριχ είπε: «Ω, ναι. Διότι φυσικά η Marvel και η DC Comics και η κινηματογραφική σειρά Star Wars έχουν πάρει τον έλεγχο σε μεγάλο βαθμό».

«Καταστρέφουν λίγο τον κλάδο μας, γιατί κανείς δεν κάνει τίποτα πια πρωτότυπο» σημείωσε ο σκηνοθέτης.

Ο Έμεριχ, ωστόσο, εξαίρεσε τον Κρίστοφερ Νόλαν από τις παρατηρήσεις του και τον επαίνεσε επειδή είναι, όπως είπε, «δεξιοτέχνης» στο να γυρίζει «τολμηρές, νέες ταινίες».

*Το «Moonfall» πάντως ξεκίνησε αρκετά συγκρατημένα στο Αμερικάνικο box office με τις εισπράξεις του πρώτου τριημέρου προβολής του να φτάνουν μόλις τα 10 εκατ. δολάρια.

Με στοιχεία & από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture