Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

5 χρόνια Κέντρο Νιάρχος: Το γιορτάζει με βασικό συνεργάτη τον Κωνσταντίνο Ρήγο

5 χρόνια Κέντρο Νιάρχος: Το γιορτάζει με...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Ποικίλες οι προτάσεις 19-23/2 που υπογραμμίζουν πως το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης της Αθήνας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 5 χρόνων από την παράδοσή του στην Ελληνική Πολιτεία ως δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει πενταήμερο δράσεων και εκδηλώσεων–19 έως 23 Φεβρουαρίου– με την καλλιτεχνική συνεργασία του Κωνσταντίνου Ρήγου. Αλλωστε  συμμετέχουν και η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) με τις πολυαναμενόμενες παραστάσεις «Οθέλλος» και «Φτηνά Τσιγάρα» αλλά και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ), ενώ η γιορτή θα κορυφωθεί φαντασμαγορικά στην Αγορά το τελευταίο βράδυ.

Μια νέα χορογραφία στα Σιντριβάνια, ένα θεαματικό show πυροτεχνημάτων, συναυλίες, events και απρόσμενα happenings, παραστάσεις χορού, εκθέσεις, πάνελς συζητήσεων, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, roller skates shows, παρελάσεις κρουστών, αγώνες κανόε καγιάκ και τηλεκατευθυνόμενης ιστιοπλοΐας στο Κανάλι, ψυχαγωγικές δράσεις για οικογένειες, αγώνες σκάκι, ποδόσφαιρο 5Χ5 στο Ξέφωτο, προγράμματα για σχολεία, και πολλές ακόμη εορταστικές εκδηλώσεις, στην πλειονότητα τους με ελεύθερη είσοδο, έρχονται να επιβεβαιώσουν για ακόμη μια φορά ότι το ΚΠΙΣΝ αποτελεί τον κορυφαίο προορισμό ψυχαγωγίας, μάθησης και άθλησης της πόλης.

Στις 23 Φεβρουαρίου, την ημέρα που συμπληρώνονται τα 5 χρόνια του ΚΠΙΣΝ, η Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ) παρουσιάζει στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος την πρεμιέρα μιας σημαντικής διεθνούς συμπαραγωγής της με το Φεστιβάλ του Μπάντεν-Μπάντεν. Πρόκειται για τη νέα παραγωγή της όπερας του Τζουζέππε Βέρντι, «Οθέλλος», σε μουσική διεύθυνση Στάθη Σούλη και σκηνοθεσία, σκηνικά, φωτισμούς του διάσημου και πολυβραβευμένου Ρόμπερτ Ουίλσον – στην πρώτη του συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Παράλληλα, στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, τρεις από τις παραστάσεις του νέου μιούζικαλ «Φτηνά Τσιγάρα», των Παναγιώτη Καλαντζόπουλου – Ρένου Χαραλαμπίδη -στις 19, 20 και 23 Φεβρουαρίου-, αφιερώνονται στην επέτειο  με σκηνοθέτη τον Κωνσταντίνο Ρήγο. Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος (ΕΒΕ) παρουσιάζει τέσσερις εκθέσεις, «Τα τυπογραφεία της Ελληνικής Επανάστασης», «Η επιρροή του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στη διαμόρφωση του νέου Ελληνικού Κράτους» την έκθεση ζωγραφικής του Μιχάλη Μαδένη «Οι εξόριστοι» καθώς και την  έκθεση της Monumenta «Ιχνηλατώντας την ανθρώπινη παρουσία και ζωή».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View