Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Πάμε «Απόλλων» ξανά, για Εκκλησιάζουσες the musical: Τι μας είπε ο Μίλτος Νίκας

Πάμε «Απόλλων» ξανά, για Εκκλησιάζουσες ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η πληθωρική σε ντόπιο δυναμικό παράσταση ξεκινάει αυτό το Σάββατο και θα διαρκέσει ως το τέλος του Καρναβαλιού

Διαφορετικές «Εκκλησιάζουσες» μας παροτρύνει να δούμε το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας με τη νέα του καλλιτεχνική διεύθυνση από αυτό το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου και όλη την αποκριάτικη περίοδο. Η πασίγνωστη πολιτική κωμωδία του Αριστοφάνη σε μορφή μιούζικαλ ανεβάζει στο σανίδι του Δημοτικού Θεάτρου «όλη την Πάτρα» -όπως λέμε υπερβάλλοντας- εννοώντας πολλούς και αναγνωρίσιμους ανθρώπους της πόλης που ζουν και δημιουργούν ανάμεσά μας (η λίστα των συντελεστών τεράστια θα δείτε). Και όλοι μαζί, δεν αναδεικνύουν μόνο τον Αριστοφάνη αλλά και τον πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου Ιάκωβο Καμπανέλλη μέσω εμβόλιμων κειμένων και τραγουδιών του με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του.  

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΓΕΛΙΟ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ

 Σε μετάφραση του θρυλικού συγγραφέα Κώστα Ταχτσή παίζει τετραμελής θίασος με τους Μίλτο Νίκα, Βασίλη Κόκκαλη, Εφη Κιτσαντά, Ανδριάνα Χαλκίδη τους οποίους θα απολαύσουμε πλαισιωμένους ζωντανά από χορευτές, μουσικούς και λυρικούς ερμηνευτές. Όπως ανέφερε στο thebest.gr ο Μίλτος Νίκας, ιδιαίτερα αγαπητός ηθοποιός και σκηνοθέτης «Ο Αριστοφάνης είναι ο  κατεξοχήν συγγραφέας της ανατροπής και το Καρναβάλι είναι πρωτίστως ανατροπή. Μας κάνει να δούμε με άλλη ματιά τα πράγματα, όχι μόνο με τρόπο πολιτικό αλλά με κωμικό. Η αλλαγή των ρόλων των φύλων δεν συμβαίνει στο έργο μόνο με τη μεταμφίεση αλλά και με την αλλαγή της δομής της κοινωνίας. Η υπόθεση αποδεικνύεται μοναδικά επίκαιρη σε καιρούς metoo, καθώς μέσα από το γέλιο εμφανίζει τις γυναίκες να διεκδικoύν τη θέση που τους αξίζει μακριά από καταπίεση και κακοποιητικές συμπεριφορές. Μην περιμένετε βέβαια Εκκλησιάζουσες όπως παρουσιάζονται συνήθως. Πρόκειται βέβαια για μια διασκευή σαν οπερετικό μιούζικαλ. Εχει κρατηθεί μέρος των προσώπων. Εγώ για παράδειγμα υποδύομαι τον γείτονα Χρέμη, ο οποίος προσπαθεί να επιβιώσει όπως οι περισσότεροι Ελληνες, όντας αδύναμος να κινηθεί με το θάρρος της άποψής του. Κυρίως όμως θέλω να σταθώ στο ότι δουλέψαμε τόσοι άνθρωποι μαζί. Παίζουμε με ζωντανή ορχήστρα, χορευτές, τραγουδιστές, χορωδούς. Είναι ένα υπέροχο εγχείρημα συνύπαρξης  που προχώρησε με πολύ αγάπη και κόπο για να χαρεί ο κόσμος».

Τη σκηνοθεσία-χορογραφία – μουσική υπογράφει ο νέος επικεφαλής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Λουκάς Θάνος. Σκηνικά- Κοστούμια: Κέννυ ΜακΛέλλαν. Επιπρόσθετη Χορογραφία: Αγγελος Χατζής. Σχεδιασμός φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος.

 

Η πληθωρική και διασκεδαστική παράσταση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση και τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου και είναι όλα έτοιμα για την πρεμιέρα του σαββατόβραδου.

Θυμίζουμε πως το έργο με αφορμή τα δεινά της αρχαίας Αθήνας μετά τον Πελοποννησιακό Πόλεμο εμφανίζει αιρετικά τις γυναίκες μεταμφιεσμένες σε άνδρες να επιβάλλουν περιουσιακή και ερωτική κοινοκτημοσύνη. Ηγετική φυσιογνωμία η μυθική Πραξαγόρα.

ΠΟΙΟΙ ΧΟΡΕΥΟΥΝ

Θεανώ Ανδρώνη, Ανναθαλία Καράμπελα, Μαρία Κίκινα, Ηλίας Μανιατόπουλος, Κατερίνα Μαραγκάκη, Luiz Mendes, Errik Nour, Άννα Φυτιλά

 ΜΕ ΜΟΥΣΙΚΟΥΣ –ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ

 Πιάνο: Λιουντμίλα Ιβάνοβα, Νίνα Μεταξά

Α΄και Β΄ Βιολιά: Γιαροσλάβ Τόκαρεβ , Άλλα Σελαλμαζίδη, Βλαντισλάβ Ιβάνοφ, Δανάη Βουτσινά

Βιόλες: Ρόμπερτ Σμαγκούλοβ, Σβετλάνα Χμούροβα. Βιολοντσέλα: Νικολάι Κομισσάροβ, Αλέξανδρος Κακαρούμπας

Κόντραμπάσο: Καραπετιάν Βιλέν. Κλαρινέτο: Αγγελική Σύρρου

 ΠΟΙΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΝ

Τραγούδι-Διδασκαλία Χορωδίας: Λίνα Γερονίκου

Soprani: Χριστίνα Μωραϊτη ,Ιωάννα Παπαγεωργίου, Σοφία Σαλαβαντάκη, Ειρήνη Τσούμα

Alti: Ελένη Ευθυμίου, Ιωάννα Μαλτέζου, Κωνσταντίνα Παπαλεξοπούλου

Tenori: Κυριάκος Αθανασόπουλος, Βαλέρια Μοτρέβιτς, Κωνσταντίνος

Τριπολιτσιώτης Bassi: Ιορδάνης Βαλαχάς, Βασίλης Κωνσταντάρας.

 

*Βοηθός σκηνοθέτη: Όλγα Θάνου- Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη- Teaser –Video παράστασης: Beton Latex, Iωάννης+Κοψίνης, Ανδρέας Σμιρίλιος- Φωτογράφιση παράστασης: Νίκος Ψαθογιαννάκης

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View