Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Η Μίνι Μάους με Stella Mc Cartney για τα 30χρονα της Disneyland Paris

Η Μίνι Μάους με Stella Mc Cartney για τα...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Για πρώτη φορά η αγαπημένη του Μίκυ με παντελόνι, αφού υποκλίνεται στο φεμινισμό και τη γυναικεία ενδυνάμωση!

Μεγάλη και προοδευτική στροφή στο ντύσιμό της κάνει η παντοτινή αγαπημένη του Μίκι Μάους, Μίνι, με αφορμή την επέτειο 30χρόνων της Disneyland του Παρισιού. Η υπεραιωνόβια ηρωίδα έχει καθιερωθεί με το πασίγνωστο φρου- φρου κόκκινο πουά φόρεμα, τον κόκκινο φιόγκο, τα λευκά γάντια και τα χαμηλά παπουτσάκια της, αλλά η καταξιωμένη βρετανίδα σχεδιάστρια Stella Mc Cartney με τις οικολογικές και φεμινιστικές πεποιθήσεις, ανανεώνει με έντονο συμβολισμό το look της. «Ήθελα η Μίνι να φορέσει το πρώτο της παντελόνι στη Disneyland του Παρισιού, γι′ αυτό σχεδίασα ένα από τα εμβληματικά κοστούμια μου -ένα μπλε πουά σμόκιν. Αυτή η νέα αντίληψη για το πουά, κάνει τη Μίνι Μάους σύμβολο προόδου και ενδυνάμωσης για μια νέα γενιά», αναφέρει η σχεδιάστρια σε ανακοίνωση της. 

Η αλλαγή αυτή αποτελεί μέρος των δράσεων της Walt Disney Company για τα 30 χρόνια λειτουργίας της πολυσύχναστης Disneyland στο Παρίσι και μάλιστα η εταιρεία έδωσε μια πρώτη γεύση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς η πλήρης εικόνα θα αποκαλυφθεί τον Μάρτιο, στην Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η συνεργασία  με τη Stella Mc Cartney περιλαμβάνει και ένα μπλουζάκι με τη Μίνι που θα πωλείται με αφορμή τη διεθνή ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών στα καταστήματα της  σχεδιάστριας στις 8 Μαρτίου ενώ  μια συλλογή με έμπνευση από την animation ταινία «Fantasia» θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.

Βέβαια αυτό το εγχείρημα δεν βρίσκει σύμφωνους τους πάντες. Η συντηρητική αμερικανίδα σχολιάστρια Candace Owens επέκρινε τη μεταμόρφωση ως μια προσπάθεια να γίνει η Minnie Mouse «πιο αρρενωπή», κατηγορώντας όσους προσπάθησαν να «καταστρέψουν τα υφάσματα της κοινωνίας μας» σε μια συνέντευξη στο Fox News. Επιπλέον κάποιοι θαυμαστές τόνισαν στο διαδίκτυο ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Minnie Mouse φοράει παντελόνι θυμίζοντας την κρουαζιέρα του επεισοδίου «Captain Minnie».  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View