Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Mπριζίτ Μακρόν: «Είμαι δομημένη γύρω από τον Emmanuel και ζω τη στιγμή»

Mπριζίτ Μακρόν: «Είμαι δομημένη γύρω από...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η πρώτη κυρία της Γαλλίας μίλησε στο περιοδικό Madame Figaro δηλώνοντας πως γνώριζε ότι οι Γάλλοι δεν την ήθελαν

H 68χρονη Μπριζίτ Μκαρόν, η πολυσυζητημένη πρώτη κυρία της Γαλλίας και πρώην καθηγήτρια σε σχολείο της πόλης Αμιέν υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων τη Madame Figaro με αφορμή τη δράση Operation Yellow Pieces 2022 για τα νοσοκομεία παιδιών και εφήβων- και εβδομήντα μέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές.  Μεταξύ άλλων ανέφερε πως είναι ώρα να δράσουν οι επικεφαλής της Google, του Facebook, του YouTube, του Instagram, του TikTok και να συμμορφωθούν με το όριο των 13 ετών που ορίζει το γαλλικό δίκαιο ώστε να μην επιτρέπεται ένα παιδί να ανοίξει λογαριασμό στα social media. Ο εκφοβισμός εντείνεται στο λύκειο, αλλά είναι συχνός ακόμα και στο δημοτικό και αυτό είναι εξαιρετικά ανησυχητικό κατά την άποψή της. Μίλησε βέβαια και για τη ζωή της με τον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και την οικογένειά τους.

«Υπάρχουν στιγμές που ο καθένας μας πρέπει να κάνει επιλογές οι οποίες θα επηρεάσουν την υπόλοιπη ζωή του. Αυτές οι επιλογές μπορεί να είναι επώδυνες. Όταν έρθει εκείνη η ώρα, η μοναδική αναφορά σου είναι τα δομικά στοιχεία σου. Τελεία. Είμαι δομημένη γύρω από τον Emmanuel –λέω Emmanuel γιατί μιλάω για τον άντρα μου, όχι τον πρόεδρο – και τα παιδιά μου. Πάντα ήταν έτσι. Στα δύσκολα δεν ήμουν ποτέ μόνη, είχα τα παιδιά. Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για αυτά γιατί θα τα εκθέσω, αλλά είναι η «σπονδυλική στήλη» μου. Η ζωή μου δεν είναι συνηθισμένη, είμαι η γυναίκα του Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά οι θεμελιώδεις αξίες μου είναι απλά πράγματα -πάντα ήταν».

ΤΟ CARPE DIEM

«Ζω τη στιγμή. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο θάνατος μας περιμένει ανά πάσα στιγμή, οπότε δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από το εδώ και το τώρα. Το πίστευα αυτό από τότε που ήμουν 8 ετών  (σ' αυτή την ηλικία έχασε μια αδερφή σε τροχαίο δυστύχημα). Νιώθω ότι δεν έχουμε χρόνο, πρέπει να βιαστούμε. Ό,τι δεν κάνουμε τώρα, πιθανότατα δεν θα το κάνουμε ποτέ. Carpe diem που λέει και στον Κύκλο των Χαμένων Ποιητών».

 ΠΕΡΙ ΥΠΟΜΟΝΗΣ

«Παραδόξως, εδώ ανακάλυψα ότι είμαι πιο υπομονετική απ' όσο νόμιζα. Έμαθα να μην μιλάω ανοιχτά σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε και οποτεδήποτε -κάτι που χρειάστηκε κολοσσιαία προσπάθεια γιατί μιλάω πολύ εύκολα! Όμως, ό,τι πω -ακόμα κι αυτά που δεν λέω- μπορεί να παρερμηνευτούν. Είμαι η γυναίκα του Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι Πρόεδρος όλων των Γάλλων. Οι Γάλλοι δεν με ήθελαν, το γνωρίζω απολύτως. Ήταν λοιπόν δικό μου θέμα να βρω τη θέση μου και να τους βοηθήσω εκεί όπου μπορώ να το κάνω, στον τομέα της υγείας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης».
.

ΠΕΡΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ

«Πάντα διάβαζα πολύ, λάτρευα τα ιστορικά μυθιστορήματα. Σιγά σιγά, μυήθηκα στο κλασικό μυθιστόρημα -αυτό το είδος παραμένει φάρος, κατά τη γνώμη μου. Έχω ένα πάθος για τον Flaubert, είναι συναρπαστικός, φυλακίζει τη γλώσσα σε κάθε πρότασή του. Σε ό,τι αφορά την ποίηση, αγαπημένοι μου είναι ο Baudelaire και ο Rimbaud, αλλά μου αρέσουν επίσης πολλοί εκπρόσωποι του σουρεαλισμού, όπως ο Jarry κι ο Ionesco, που μας δείχνουν την άλλη πλευρά του καθρέφτη».
 

ΓΙΑ ΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ

«Είναι απαραίτητο να διατηρείς την ιδιωτικότητά σου -πρέπει να μην συμβιβαστείς ως προς αυτό. Αυτό είναι κάτι το οποίο πιστεύει κι ο Πρόεδρος. Γι' αυτό, υπάρχει ένα διαμέρισμα, μέσα στο μέγαρο, το οποίο είναι "ιερό”. Κανείς δεν έχει πρόσβαση σε αυτό, ποτέ. Βρισκόμαστε εκεί, μόνοι, στο πρωινό και μερικές φορές στο δείπνο όταν δεν έχουμε κάποια επίσημη εκδήλωση. Έμαθα επίσης να ζω με τους ανθρώπους της ασφάλειας. Στην αρχή, όταν μου έλεγαν "όχι" επειδή ήθελα να βγω για μια δουλειά ή να πάω τον Νέμο βόλτα, έλεγα "κι όμως, θα βγω". Τελικά, διαπραγματευτήκαμε και βρήκαμε το modus vivendi».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View