Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΒΙΒΛΙΟ

/

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος ευχαριστεί τους συγγραφείς των Φιλολογικών Βραδινών

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδ...

Ελπίζουμε πως με τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρμόδιοι να ξεπεράσουμε αυτή τη θανατηφόρο πανδημία & να συνεχίσουμε την τόσο επιτυχημένη προσφορά μας στα Γράμματα & τον Πολιτισμό

Τα τελευταία τριάντα σχεδόν χρόνια τα Φιλολογικά  Βραδινά που προγραμμάτιζε οργάνωνε και πραγματοποιούσε η Εταιρεία Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών στην οδό Μιαζώνος με την τακτική κατά Δευτέρα περιοδικότητα, κατέστη θεσμός για τα πνευματικά και πολιτισμικά πράγματα της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης  περιοχής της Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Ωστόσο οι εκδηλώσεις αυτές  στο τέλος Μαρτίου του 2020 διεκόπησαν, θα λέγαμε βιαίως, αφού υποχρεωθήκαμε να συμμορφωθούμε προς τις υγειονομικές οδηγίες προς αποφυγή διαδόσεως του κορωνοϊού, όπως αναφέρει ανακοίνωση του προέδρου του ΔΣ της Εταιρείας Λογοτεχνών, Λεωνίδα Μαργαρίτη.

Ένας αριθμός προγραμματισμένων ομιλιών ατυχώς δεν πραγματοποιήθηκε. Ελπίζουμε και πιστεύουμε πως με τα μέτρα που λαμβάνουν οι κατά νόμο αρμόδιοι να ξεπεράσουμε αυτή τη θανατηφόρο πανδημία και να συνεχίσουμε την τόσο επιτυχημένη προσφορά μας στα Γράμματα και τον Πολιτισμό, τονίζει η ανακοίνωση και προσθέτει πως η  Εταιρεία Λογοτεχνών και από αυτή τη θέση εκφράζει δημοσίως τις ευχαριστίες της προς όλους της συγγραφείς και λογοτέχνες που αυτά τα χρόνια συμμετείχαν στις εκδηλώσεις των Φιλολογικών Βραδινών τόσο κυρίως ως ομιλητές αλλά και ως ακροατές.

Για να γίνει κατανοητή η προσφορά των λογοτεχνών και συγγραφέων στην περιοχή, ο κ. Μαργαρίτης παραθέτει & συνοπτικά στοιχεία των ομιλιών και των θεμάτων που πραγματοποίησε κάθε συγγραφέας και το χρόνο- ημερομηνία που πραγματοποιήθηκε κάθε ομιλία-διάλεξη.

Οι συγγραφείς κατατάσσονται κατά αλφαβητική σειρά έτσι ώστε να είναι ευχερής η αναζήτηση  των ομιλιών και των θεμάτων τους  κατά χρονολογική σειρά.

Τέλος η δημιουργία αυτού του πίνακα θα διευκολύνει όσους θα επιθυμούσαν να έχουν μια πλήρη εικόνα των εργασιών των συγγραφέων, έτσι ώστε αν κάποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες γύρω από το θέματα που αναπτύχθηκαν να τις αναζητήσει από τους  ίδιους τους συγγραφείς αν τυχόν δεν έχουν περιληφθεί και καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της Εταιρείας (www. etaireia logotexnvn notiodytikhs ellados .blogspot.com).

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture