Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δείτε το ωράριο λειτουργίας και τα ισχύοντα μέτρα λόγω της πανδημίας στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών

Δείτε το ωράριο λειτουργίας και τα ισχύο...

Το κοινό οφείλει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης ή αρνητικό rapid test

Σε ανακοίνωση του προς ενημέρωση του κοινού ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων γνωστοποιεί το ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην οδό Μαιζώνος και στο παράρτημα της οδού Φωκαίας καθώς και τα μέτρα που ισχύουν λόγω της πανδημίας:

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ & ΠΑΙΔΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Δευτέρα έως Παρασκευή: 08:30 έως 14:45

Τρίτη: 08:30 έως 19:45.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΔΟΥ ΦΩΚΑΙΑΣ

Δευτέρα – Παρασκευή: 08:30 έως 16:00               

1.            Υπενθυμίζουμε ότι  σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ :

•             Το κοινό εισέρχεται κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, ή [γ] βεβαίωσης αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test). Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά (17) ετών δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest). Παράλληλα πρέπει να επιδεικνύεται ή αστυνομική ταυτότητα ή δίπλωμα οδήγησης ή διαβατήριο ή άλλο αποδεικτικό ταυτότητας, προκειμένου να ελέγχεται η ταυτοπροσωπία.

Τα δικαιολογητικά θα ελέγχονται στα αντίστοιχα τμήματα.

•             Κατά την επίσκεψη των αναγνωστών απαιτείται η χρήση διπλής μάσκας ή ΚΝ95 ή FFFP2 καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής των επισκεπτών στο χώρο, τήρηση των αποστάσεων  1, 5μ.  και γενικώς τα απαραίτητα ατομικά μέτρα υγιεινής ακολουθώντας ταυτόχρονα και τις συστάσεις του προσωπικού. Καλό είναι, οι αναγνώστες  να μην επισκέπτονται τη Βιβλιοθήκη, εάν υπάρχει οποιοδήποτε σχετικό σύμπτωμα και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας να αναζητούν με το προσωπικό μας εναλλακτικές λύσεις.

•             Κατά την είσοδο των χρηστών  στους χώρους της βιβλιοθήκης είναι απαραίτητη η καταγραφή των ατομικών τους  στοιχείων  στο βιβλίο  επισκεπτών (ονοματεπώνυμο και τηλέφωνο) ή τον αριθμό της κάρτας μέλους για λόγους ασφαλείας.

2.            Η χρήση του αναγνωστηρίου πραγματοποιείται,  σύμφωνα πάντα  με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ για εσωτερικούς χώρους,    τηρώντας απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.] σε εσωτερικούς χώρους. Για το λόγο αυτό συστήνεται στους ενδιαφερόμενους να επικοινωνούν τηλεφωνικά  με τη γραμματεία της βιβλιοθήκης  προκειμένου να διαπιστώνεται η διαθεσιμότητα θέσης στο αναγνωστήριο.

•             Στο αναγνωστήριο λειτουργεί δωρεάν ασύρματο  δίκτυο (Wi-Fi) για σύνδεση στο διαδίκτυο και ως εκ τούτου οι αναγνώστες μπορούν   να κάνουν  χρήση του φορητού τους  υπολογιστή   ή του tablet τους.

•             Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των επίπλων (καρέκλες, γραφεία) σε άλλες θέσεις, όπως και η  μετακίνηση των αναγνωστών εντός του χώρου, εκτός εάν υπάρχει ανάγκη.

•             Δεν επιτρέπεται το φαγητό και το ποτό, παρά μόνο νερό σε μπουκαλάκι.

3.            Δεν επιτρέπεται η περιήγηση στα ράφια.  Τα  τεκμήρια που επιθυμεί   ο χρήστης   παραδίδονται από  το αρμόδιο προσωπικό και μόνο. Σημειώνεται ότι τα τεκμήρια που έρχονται σε επαφή με το κοινό παραμένουν υποχρεωτικά 72 ώρες σε καραντίνα.

4.            Παράλληλα, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών συνεχίζει να προσφέρει  απομακρυσμένες υπηρεσίες στο κοινό της μέσα από   τους πληροφοριακούς πόρους  οι οποίοι είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα της, καθώς και σε επείγουσες περιπτώσεις  με  ηλεκτρονικές αποστολές υλικού στο πλαίσιο πάντα των κανόνων χρήσης του, σύμφωνα με το νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων.

Όσοι επιθυμούν δανεισμό υλικού ή συλλογή πληροφοριών  από το υλικό της βιβλιοθήκης, μπορούν να επισκέπτονται το δημόσιο  κατάλογο στη διεύθυνση https://patraslibrary.openabekt.gr/ και να υποβάλλουν αίτημα είτε τηλεφωνικά είτε στη φόρμα δανεισμού η οποία είναι αναρτημένη στον ηλεκτρονικό κατάλογο και στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης :

https://patraslibrary.weebly.com/deltaalphanuepsiloniotasigmamu972sigmaf.html

όπου αναγράφονται οι οδηγίες για το δανεισμό και την έκδοση κάρτας μέλους.

Όλες οι ρυθμίσεις λειτουργίας και εξυπηρέτησης κοινού αναρτώνται στον διαδικτυακό τόπο της Βιβλιοθήκης και στην είσοδο του κτιρίου.

Η Βιβλιοθήκη θα επαναξιολογεί τα δεδομένα και ενδεχομένως θα τροποποιεί τις οδηγίες με γνώμονα την τήρηση των μέτρων προστασίας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κεντρική Βιβλιοθήκη: 2610224813

Παράρτημα Φωκαίας:2610312745

Παιδικό τμήμα: 2610226792

email: patraslibrary@gmaίl.cοm

Ηλεκτρονικός κατάλογος:  https://patraslibrary.openabekt.gr/

Αποθετήριο ψηφιακών συλλογών: http://repository-dbp.ekt.gr/dbp/

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις