Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Κλείνει μετά από σχεδόν 52 χρόνια λειτουργίας το σινε Oscar στον Άγιο Ελευθέριο στην Αθήνα

Κλείνει μετά από σχεδόν 52 χρόνια λειτου...

Μία αίθουσα επί της οδού Αχαρνών απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού που αγαπήθηκε από τους σινεφίλ της πρωτεύουσας

Προβληματισμό και θλίψη προξενεί η είδηση ότι ένας παλιός και ιστορικός κινηματογράφος της Αθήνας, η αίθουσα Oscar στην οδό Αχαρνών κατεβάζει ρολά.

Όπως έγραψε το flix.gr, ακόμη ένα «ιστορικό» σινεμά κλείνει. Σημάδι της εποχής της πανδημίας ή απλά η προδιαγεγραμμένη πορεία μιας μονής αίθουσας που βλέπει τα εισιτήρια να πέφτουν;

Με μια λιτή ανακοίνωση στο Facebook ο κινηματογράφος Oscar της οδού Αχαρνών ανακοινώνει πως η Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2022 είναι και η τελευταία μέρα λειτουργίας του καθώς ο κινηματογράφος αλλάζει χρήση.

Από τα παλιότερα σινεμά της περιοχής, το Oscar άνοιξε τις πόρτες του το 1970 και παρέμεινε στη θέση του, παρά τη δραστική αλλαγή της περιοχής, αλλά και το άνοιγμα (και κλείσιμο) των πολυσινεμά Ster σε κοντινή απόσταση στον Άγιο Ελευθέριο.

Το Oscar ξεκίνησε ως θερινό, το 1957, σε μια γειτονιά που είχε πολλούς κινηματογράφους. Το 1966 γκρεμίστηκε και έδωσε τη θέση του σε μια τεράστια πολυκατοικία, στο ισόγειο της οποίας, το 1970, έκανε την εμφάνιση του το σημερινό Όσκαρ. Απέναντί του, στην άλλη μεριά της Αχαρνών έστεκε ο κινηματογράφος Αλκυών (που είχε και θερινό αδελφάκι στο διπλανό οικόπεδο).

Όπως είχε γραφτεί στο Cinemano, «ήταν Δεκέμβριος του 2004, όταν όλοι εμείς που μένουμε στα Κάτω Πατήσια θεωρήσαμε πως αποχαιρετούμε το Όσκαρ για πάντα. Λίγα μέτρα πιο εκεί, στον Άγιο Ελευθέριο, η Ster Cinemas άνοιγε το δεύτερο μεγάλο συγκρότημα στην Αθήνα, έναν υπερσύγχρονο πολυκινηματογράφο 10 αιθουσών. Ένα πράγμα θα σας πω: Το Ster έκλεισε, το Όσκαρ υπάρχει ακόμα! Και πολύ καλά κάνει δηλαδή, αφού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της γειτονιάς, εκεί στο ίδιο σημείο, απέναντι από τον σταθμό του Ηλεκτρικού».

Δυστυχώς ήρθε η ώρα και για το σινε Oscar να μας αφήσει και να πάψει να λειτουργεί ως σινεμά μετά από μισό και πλέον αιώνα ζωής!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture