Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Την "Πίτσα Γλυκόριζα" προβάλλει από την Πέμπτη 13/1/2022 η 2η αίθουσα του Πάνθεον

Την "Πίτσα Γλυκόριζα" προβάλλε...

Μία δραματική κομεντί του Πολ Τόμας Άντερσον που παρουσιάζει μια ευαίσθητη και βραδυφλεγή ιστορία νεανικού έρωτα στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια, το 1973

Tη νέα ταινία του 51χρονου Αμερικανού σκηνοθέτη Πολ Τόμας Άντερσον με τίτλο «Πίτσα Γλυκόριζα -  Licorice Pizza» που είναι η ιστορία δύο νέων παιδιών που μεγαλώνουν, τριγυρνούν και ερωτεύονται στην κοιλάδα του San Fernando, το 1973, θα προβάλλει τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα η 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Δημ. Γούναρη και Κανακάρη, στην Πάτρα.

Το φιλμ θα παίζεται από την Πέμπτη 13/1 έως και την Τετάρτη 19/1 στις 19:00 και στις 21:30.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Paul Thomas Anderson, δημιουργού ταινιών όπως η «Μανόλια» με τον Τομ Κρουζ και τον Τζέισον Ρόμπαρντς, οι «Ξέφρενες Νύχτες» με τον Μαρκ Γουόλμπεργκ και την Τζούλιαν Μουρ και το Οσκαρικό «Θα Χυθεί Αίμα» με τον Ντάνιελ Ντέι Λιούις.

Στην «Πίτσα Γλυκόριζα» που στο rotten tomatoes συγκεντρώνει ποσοστό 91%, παίζουν οι ηθοποιοί Alana Haim, Κούπερ Χόφμαν (γιος του αδικοχαμένου Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν), Bradley Cooper, Skyler Gisondo, Σον Πεν, Τομ Γουέιτς, Μπένι Σαφντί, κ.α.

Η ταινία «Πίτσα Γλυκόριζα» που μέχρι στιγμής έχει κάνει εισπράξεις κοντά στα 11 εκατ. δολάρια, μας παρουσιάζει μια ευαίσθητη και βραδυφλεγή ιστορία νεανικού έρωτα που περνάει από πολλά κύματα μέχρι να πάρει σχήμα και να ανθίσει. Ήρωές της είναι η Αλάνα και ο Γκάρι, δυο παιδιά που μεγαλώνουν στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια, το 1973. Ο Πολ Τόμας Άντερσον από τη θέση του σκηνοθέτη πλοηγεί αυτό το ανορθόδοξο δέσιμο δυο ανήσυχων εφήβων με ετερόκλητα ενδιαφέροντα και διαφορετικό ψυχισμό.

Η νέα ταινία ενός από τους συνεπέστερους και πιο συναρπαστικούς κινηματογραφιστές της γενιάς του, είναι στην ουσία της μια γλαφυρή αναπαράσταση αναμνήσεων και ταυτόχρονα ένα γλυκόπικρο ερωτικό γράμμα στα σκιρτήματα μιας γενιάς που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που πέρασε στα χέρια της.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο φιλμ έλαβε 3 βραβεία από το National Board of Review, μεταξύ των οποίων και καλύτερης ταινίας της χρονιάς 2021 ενώ ακόμη ήταν ένα από καλύτερα φιλμ του 2021 στη λίστα του American Film Institute. Επίσης είχε 4 υποψηφιότητες στις 79ες Χρυσές Σφαίρες - Golden Globes (και για καλύτερη ταινία στην κατηγορία Musical ή Comedy αλλά έχασε από το «West Side story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ) και 8 υποψηφιότητες στα 27α Critics' Choice Awards.

*ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ Η ΝΟΣΗΣΗΣ.

ΠΑΙΔΙΑ ΕΩΣ 17 ΕΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ & ΜΕ SELF-TEST 24 ΩΡΩΝ.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture