Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Στις 6 Ιανουαρίου 2022 στην Ελλάδα η ταινία "Πίτσα Γλυκόριζα" που είναι υποψήφια για 4 Χρυσές Σφαίρες

Στις 6 Ιανουαρίου 2022 στην Ελλάδα η ται...

Πρόκειται για τη νέα δημιουργία του Πολ Τόμας Άντερσον που ήδη έχει κερδίσει τους Αμερικανούς κριτικούς

Στις 6 Ιανουαρίου 2022 προγραμματίζεται να κάνει έξοδο στις Ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Πίτσα Γλυκόριζα – Licorice Pizza» του Πολ Τόμας Άντερσον που είναι η νέα σινεφίλ δημιουργία ενός από τους συνεπέστερους και πιο συναρπαστικούς κινηματογραφιστές της γενιάς του.

Το φιλμ ήδη διεκδικεί 4 Χρυσές Σφαίρες καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία/μιούζικαλ, Καλύτερου σεναρίου, καλύτερου ηθοποιού στην κατηγορία κωμωδία για τον Cooper Hoffman και καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία για την Alana Haim.

Μια ευαίσθητη ιστορία νεανικού έρωτα που περνάει από πολλά κύματα μέχρι να πάρει σχήμα και να ανθίσει. Ήρωές της είναι η Αλάνα και ο Γκάρι, δυο ανήσυχοι έφηβοι με ετερόκλητα ενδιαφέροντα και διαφορετικό ψυχισμό που μεγαλώνουν στην κοιλάδα του Σαν Φερνάντο της Καλιφόρνια, το 1973. Αλλά και μια γλαφυρή αναπαράσταση αναμνήσεων και ταυτόχρονα ένα γλυκόπικρο ερωτικό γράμμα στα σκιρτήματα μιας γενιάς που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που πέρασε στα χέρια της

Πρωταγωνιστούν η Αλάνα Χάιμ, ο 18χρονος μόλις Κούπερ Χόφμαν που είναι γιος του αδικοχαμένου ηθοποιού Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, ο βραβευμένος με Όσκαρ Σον Πεν και οι Τομ Γουέιτς, Μπράντλεϊ Κούπερ, Μπένι Σαφντί. Η νέα αυτή ταινία είναι στην ουσία της μια γλαφυρή αναπαράσταση αναμνήσεων και ταυτόχρονα ένα γλυκόπικρο ερωτικό γράμμα στα σκιρτήματα μιας γενιάς που δεν μπορούσε να διαχειριστεί την τεράστια πολιτισμική κληρονομιά που πέρασε στα χέρια της.

H ιστορία διαδραματίζεται στην καρδιά μιας άγριας και γόνιμης πολιτισμικά και κοινωνικά εποχής για την Αμερική και στην αυγή της τελευταίας δεκαετίας που δημιούργησε γνήσια ρομαντικές γενιές. Η αναπτυσσόμενη βιομηχανία του θεάματος στη δεκαετία του ‘70, η αβεβαιότητα της νέας γενιάς που δεν πρόλαβε τον συναισθηματικό αντίκτυπο της δεκαετίας του ‘60 και η καπιταλιστική υπόσχεση του Αμερικάνικου ονείρου, καθορίζουν δομικά ένα σπάνιας ομορφιάς ειδύλλιο που θρέφεται από την ακεραιότητα της συναισθηματικής ευφυΐας των ηρώων, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η Αλάνα αρχικά αντιμετωπίζει με τρυφερή καχυποψία τον Κούπερ αλλά ένα κάλεσμα για casting στη Νέα Υόρκη όπου αναζητούνται ταλαντούχα παιδιά θα αποτελέσει αφορμή για να ταξιδέψουν μαζί και να ξεκινήσουν μια πλατωνική σχέση που θα περάσει δια πυρός και σιδήρου προκειμένου να μετασχηματιστεί σε κάτι υποσχόμενο και λαμπερό. Ο Γκάρι, κατά βάθος είναι ένας γεννημένος επιχειρηματίας που ψάχνει την «μεγάλη ιδέα» που θα τον κάνει πλούσιο και η Αλάνα παρατηρεί με προστατευτικότητα και θαυμασμό τις αγωνίες του φιλόδοξου φίλου της, ο οποίος έχει αγνό βλέμμα και κυρίως καθαρή καρδιά.

Διάρκεια 133 λεπτά.

H ταινία που ακούγεται θετικά και για τα Όσκαρ, έχει υψηλό μέσο όρο στο rotten tomatoes (92%) και 90% metacritic.

Την ταινία που βγαίνει σε διανομή της Tulip, την περιμένουμε για προβολή και στην Πάτρα μετά τις γιορτές. Έχοντας υπογράψει μεγάλες καλλιτεχνικές επιτυχίες όπως το «The Master» και το Οσκαρικό «Θα Χυθεί Αίμα» και έχοντας φιλοτεχνήσει επικών διαστάσεων δραματουργίες (Μανόλια, Boogie Nights – Ξέφρενες Νύχτες, Αόρατη Κλωστή) ο 51χρονος σκηνοθέτης Πολ Τόμας Άντερσον προσπερνάει κάθε σύμβαση των ρομαντικών κομεντί ενηλικίωσης.

Χρησιμοποιεί λοιπόν τον εξαιρετικό Σον Πεν στο ρόλο ενός βετεράνου ηθοποιού, τον μουσικό Τομ Γουέιτς που τον είδαμε και στον «Κύριο & το Όπλο» πλάι στον Ρόμπερτ Ρέντφορντ το 2018, σε ένα αδιανόητο cameo, και τον Μπράντλεϊ Κούπερ στον πιο παρανοϊκό και απρόβλεπτο ρόλο της ζωής του, για να ορίσουν τις διαφορετικές γενιές, τα φαντάσματα και τις ψυχώσεις της Αμερικής.

Σίγουρα από τις ταινίες που θα συζητηθούν το επόμενο διάστημα.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture