Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ο Πολ Τόμας Άντερσον θεωρεί ότι οι ταινίες δεν πρέπει να ξεπερνούν σε διάρκεια τις δύο ώρες

Ο Πολ Τόμας Άντερσον θεωρεί ότι οι ταινί...

Το νέο του φιλμ "Licorice Pizza" ξεκίνησε μόλις να παίζεται στους Αμερικανικούς κινηματογράφους λαβαίνοντας πολύ καλές κριτικές

O 51χρονος Αμερικανός σκηνοθέτης Πολ Τόμας Άντερσον θεωρεί ότι οι ταινίες είναι καλύτερες όταν η διάρκειά τους είναι δύο ώρες.

Με αφορμή τη νέα του ταινία «Licorice Pizza» που άρχισε να προβάλλεται σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών των ΗΠΑ το περασμένο τριήμερο (26-28/11/2021) προσελκύοντας τους σινεφίλ, ο Πολ Τόμας Άντερσον αναφέρθηκε στην ιδανική διάρκεια κινηματογραφικών έργων, όταν ρωτήθηκε αν έχει σκεφτεί να γυρίσει τηλεοπτική σειρά.

Σε συνέντευξή του στους New York Times, ο Άντερσον είπε: «Η περιορισμένη σειρά είναι μια εξαιρετική μορφή όταν λειτουργεί. Είναι συναρπαστική. Δεν έχω δοκιμαστεί σε αυτόν τον κόσμο (των τηλεοπτικών σειρών) αλλά μπορώ να φανταστώ ότι είναι πολύ δύσκολο να διατηρήσω ζωντανή μια ιστορία για περισσότερες από δύο, τρεις, τέσσερις σεζόν».

Ο Πολ Τόμας Άντερσον, δημιουργός Οσκαρικών φιλμ όπως το «Θα Xυθεί αίμα», η «Αόρατη κλωστή»,  η «Μανόλια» και οι τολμηρές «Ξέφρενες Νύχτες», ανέφερε ότι κάποιες φορές μπορεί να θεωρεί ότι έχει τόσο πολύ υλικό, που είναι κατάλληλο για σειρά περιορισμένων επεισοδίων. «Στην πραγματικότητα, όχι, δεν είναι, απλά πρέπει να επεξεργαστώ την ιστορία» πρόσθεσε.

«Εννοώ, μια ταινία θα πρέπει κατά προτίμηση να είναι δύο ώρες. Τότε είναι πολύ καλή. Έχω χάσει αυτό το όριο πολλές φορές, αλλά αυτός είναι πραγματικά ο στόχος» εξήγησε.

Οι πρόσφατες ταινίες του Άντερσον, έχουν φτάσει πολύ κοντά στον στόχο, τα φιλμ "Phantom Thread - Αόρατη κλωστή" και "Licorice Pizza" έχουν διάρκεια 130 λεπτά.

Στο «Licorice Pizza» που ακούγεται θετικά για τα Όσκαρ και έχει για φόντο τη δεκαετία του '70, παίζει ο γιος του αδικοχαμένου ηθοποιού Φίλιπ Σέιμορ Χόφμαν, Κούπερ Χόφμαν, ο Μπράντλει Κούπερ και η Αλάνα Χάιμ.

Με στοιχεία και από το ΑΠΕ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture