Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Η "Σμύρνη μου αγαπημένη" συνεχίζει την ανοδική της τροχιά και έπιασε κορυφή στο εγχώριο boxoffice

Η "Σμύρνη μου αγαπημένη" συνεχ...

Ήδη συνολικά η συγκινητική ταινία με την Μιμή Ντενίση έχει πλησιάσει σε σχεδόν 3 εβδομάδες προβολής τα 130.000 εισιτήρια

Λίγο καλύτερα σε σχέση με την Πρωτοχρονιά πήγαν τα σινεμά το τετραήμερο των Φώτων και το ευχάριστο και αισιόδοξο στοιχείο ήταν πως η εντυπωσιακή ελληνική κινηματογραφική «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε σενάριο της Μιμής Ντενίση και του Μάρτιν Σέρμαν όχι μόνο κρατιέται στα εισιτήρια αλλά σημείωσε και ανοδική πορεία καταλαμβάνοντας μάλιστα την 1η θέση στον πίνακα του εγχώριου box office το περασμένο 4ήμερο (6-9/1/2022).

Όπως είδαμε στον σχετικό πίνακα στο flix.gr, η συγκινητική «Σμύρνη μου αγαπημένη» (στην Πάτρα προβάλλεται στη 2η αίθουσα του Πάνθεον και στα Odeon Veso Mare, σε 121 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε 26.246 εισιτήρια και συνολικά σε περίπου 3 εβδομάδες προβολής πλησιάζει τα 130.000 εισιτήρια (είναι για την ακρίβεια στα 126.350) και η εκτίμηση είναι πως παρά τον φόβο της παραλλαγής όμικρον που κρατά κάποιους θεατές κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας από το να πάνε σινεμά, θα ξεπεράσει τα 180.000 εισιτήρια και ίσως φτάσει τα 200.000. Ο Παναγιώτης Κοτσαύτης του Πάνθεον στην Πάτρα μας επιβεβαίωσε την ανοδική πορεία της ταινίας που υπογράφει σκηνοθετικά ο Γρηγόρης Καραντινάκης προσθέτοντας ωστόσο πως ελάχιστοι είναι οι μεγαλύτερης ηλικίας θεατές που πήγαν να δουν το φιλμ προφανώς λόγω του κλίματος ανασφάλειας με τον covid 19.

Το περασμένο 4ήμερο ο πολύ επιτυχημένος νέος Σπάιντερμαν, «Spider-Man No Way Home» του Τζον Γουότς με τον Τομ Χόλαντ πέρασε 2ος κόβοντας στην 4η εβδομάδα του σε 81 αίθουσες πανελλαδικά, 21.921 εισιτήρια και φτάνοντας συνολικά μέχρι σήμερα τα 384.053. Στο Αμερικάνικο box office ο νέος Σπάιντερμαν είναι ήδη στο απίστευτο εισπρακτικό νούμερο των 668 εκατ. δολαρίων!

Η ταινία «Ο Άνθρωπος του Βασιλιά: Το Ξεκίνημα» με τον Ρέιφ Φάινς που ήταν και η μόνη καινούρια ταινία που ξεκίνησε τη νέα κινηματογραφική εβδομάδα να παίζεται στην Πάτρα, έκοψε σε 60 αίθουσες πανελλαδικά, 5.763 εισιτήρια, ένα μέτριο σχετικά νούμερο.

Την 3η θέση στο εγχώριο boxoffice κατέκτησε το παιδικό ανιμέισον φιλμ «Τραγούδα! 2» που σε 88 αίθουσες πανελλαδικά έκοψε ακόμη 8.980 εισιτήρια και σε σχεδόν 4 εβδομάδες προβολής έχει φτάσει τα 70.251. Όσο για το «The Matrix Resurrections» με τον Κιάνου Ριβς  έχει φτάσει τα σχεδόν 42.000 εισιτήρια σε 3 εβδομάδες και η ταινία «Πίτσα Γλυκόριζα» του Πολ Τόμας Άντερσον που την αναμένουμε στο Πάνθεον στην Πάτρα από την Πέμπτη 13/1,  είχε ένα ικανοποιητικό ξεκίνημα, προσελκύοντας σε 26 αίθουσες πανελλαδικά, 3.629 σινεφίλ.

Επιμέλεια: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture