Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Υπό τη σκιά του "Σπάιντερμαν" η "Σμύρνη μου Αγαπημένη" - Ξεκίνημα με περίπου 1500 εισιτήρια στην Πάτρα

Υπό τη σκιά του "Σπάιντερμαν" ...
Μαρτάτος Tάκης

Καλύτερη μέρα η Κυριακή 26/12 ενώ προτιμήθηκαν οι πιο νωρίς προβολές

Αρκετά καλά κινήθηκαν τα σινεμά το φετινό Χριστουγεννιάτικο σαββατοκύριακο με την πιο ζωηρή κίνηση να καταγράφεται την Κυριακή 26/12 ενώ η εκτίμηση είναι πως σε υψηλά επίπεδα θα παρέμενε η κίνηση και τη Δευτέρα 27/12. Υπήρξε ανταπόκριση από τον κόσμο, ανέφερε στο thebest.gr ο διευθυντής των Odeon Veso Mare, Αλέξης Μπιτούνης, με το καινούριο φιλμ του Σπάιντερμαν, «Spiderman: No Way Home» με τον Τομ Χόλαντ να κρατά τα πρωτεία από πλευράς προτίμησης των θεατών και των εισιτηρίων και το Χριστουγεννιάτικο γουικέντ. Εξάλλου η ταινία συνέχισε να σαρώνει και στο εξωτερικό με τις εισπράξεις παγκοσμίως σε σχεδόν 2 εβδομάδες να έχουν ήδη ξεπεράσει το 1 δις, 54 εκατομμύρια δολάρια!

Πρόκειται για νούμερα που μπορούν να συγκριθούν όπως εύστοχα γράφει το boxofficemojo.com, μόνο με τις 2 τελευταίες περιπέτειες των Avengers, τα φιλμ «Avengers: Infinity War» το 2018 και «Avengers: Endgame» το 2019 που κατάφεραν το ίδιο γρήγορα να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Στο ελληνικό boxoffice των γιορτών έδωσε τη μάχη με τον "Spiderman: No Way Home" που έχει φτάσει ήδη τα 280.000 εισιτήρια, η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» του Γρηγόρη Καραντινάκη, το κοινωνικοιστορικό αυτό φιλμ με το τόσο σημαντικό θέμα, την πυρπόληση και καταστροφή της Σμύρνης από τους Τούρκους το 1922. Μία ταινία, προσωπικό όραμα και φιλόδοξο σχέδιο, μετά το θεατρικό έργο, της πρωταγωνίστριας Μιμής Ντενίση που εκτός του ότι παίζει, συνυπογράφει και το άρτιο σενάριο μαζί με τον Μάρτιν Σέρμαν, ένα σενάριο που όπως λέγεται δεν αντιμετωπίζει τα γεγονότα μόνο από την ελληνική, εθνική πλευρά αλλά και από τον ψυχισμό των Τούρκων. Η αλήθεια είναι πως τις πρώτες δύο μέρες, προπαραμονή και παραμονή των Χριστουγέννων, λόγω και της συγκυρίας των γιορτών, δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, ωστόσο το σαββατοκύριακο τα πράγματα κύλησαν σαφώς καλύτερα και στην Πάτρα υπολογίζεται πως την «Σμύρνη μου αγαπημένη» είδαν στα Odeon Veso Mare μέχρι στιγμής γύρω στους 1200 θεατές συν περίπου ακόμη 300 θεατές στη 2η αίθουσα του Πάνθεον στη Γούναρη όπου επίσης η μεγαλύτερη προσέλευση παρατηρήθηκε την Κυριακή 26/12.

Όπως εκτιμούν οι Πατρινοί αιθουσάρχες είναι μία ταινία που πήρε καλές γενικά κριτικές, που ήδη συζητιέται και αναμένεται να έχει κόσμο σιγά σιγά και τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Στα Odeon Veso Mare μας είπαν πως η «Σμύρνη μου αγαπημένη» πήγε καλύτερα στις πιο νωρίς προβολές ενώ και σημαντική μερίδα του κοινού ήταν μεγαλύτερων ηλικιών.

To σύνολο των εισιτηρίων που έκοψε η «Σμύρνη μου Αγαπημένη» σε 130 αίθουσες πανελλαδικά είναι σύμφωνα με τον πίνακα που είδαμε στο flix.gr, 28.675 εισιτήρια.

Εκτός του Σπάιντερμαν και της «Σμύρνης», ενδιαφέρον έδειξαν οι σινεφίλ και για το «The Matrix Resurrections» με την επιστροφή του Κιάνου Ριβς στον ρόλο του Νίο που τον καθιέρωσε. Η συγκεκριμένη ταινία στις ΗΠΑ πήγε από μέτρια έως καλά με εισπράξεις πενθημέρου να κυμαίνονται έως και 26/12 στα 22,5 εκατ. δολάρια συν άλλα 47, 3 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο (στην Ελλάδα προσέλκυσε σε 62 αίθουσες περίπου 15.900 θεατές) ενώ στοχεύοντας στο παιδικό κοινό τα πήγε καλά το «Τραγούδα 2! – Sing 2» που βγήκε στις ΗΠΑ λίγο πριν τα Χριστούγεννα (στη χώρα μας έχει κυκλοφορήσει από τις 16/12 και έχει πλησιάσει τα 32.000 εισιτήρια) και έκανε το 5νθήμερο στις ΗΠΑ, 41 εκατ. δολάρια συν άλλα 25 εκατ. από τον υπόλοιπο κόσμο.

Το θέμα είναι τώρα να δούμε πως θα πάει η κίνηση και την Πρωτοχρονιά και την εβδομάδα των Φώτων και αν θα επηρεάσει σε ψυχολογικό επίπεδο η διασπορά της παραλλαγής Όμικρον και η αύξηση των κρουσμάτων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture