Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

SPOTLIGHT

/

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την λαμπερή πρεμιέρα της Ελληνικής κινηματογραφικής υπερπαραγωγής "Σμύρνη μου Αγαπημένη"

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ από την λαμπερή πρεμιέρα της ...

Πολλοί οι επώνυμοι που παρέστησαν και ζεστό το χειροκρότημα στο τέλος της ταινίας που βγαίνει στις αίθουσες στις 23/12/2021

Ιδιαίτερα λαμπερή ήταν η πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης ταινίας “Σμύρνη μου Αγαπημένη” ποιυ πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Πλήθος κόσμου και εκπρόσωποι της Πολιτείας, της Εκκλησίας και του επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου έδωσαν το παρών. Παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τη σύζυγο του Ευγενία Μανωλίδου, η εκλεκτή καθηγήτρια Βυζαντινής ιστορίας Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ, ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιος για θέματα Σύγχρονου πολιτισμού Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουντζούρης και πολλοί άλλοι.

Η Μιμή Ντενίση ιδιαίτερα κομψή και απαστράπτουσα και οι συντελεστές της ταινίας, μεταξύ των οποίων η Ταμίλλα Κουλίεβα, η Κατερίνα Γερονικολού, ο Κρατερός Κατσούλης, ο Λεωνίδας Κακούρης, ο βετεράνος Αιτωλοακαρνάνας ηθοποιός Γιάννης Βογιατζής και ο Τούρκος πρωταγωνιστής Μπουράκ Χακί, απέσπασαν το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού.

Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας που με το καλό θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες την Πέμπτη 23/12/2021 (την περιμένουμε και στην Πάτρα) πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου το βράδυ στην αίθουσα “Αλεξάνδρα Τριάντη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Το λαμπερό διεθνές καστ της ταινίας μίλησε για την εμπειρία των γυρισμάτων, ενώ φωτογραφήθηκε και παρέθεσε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

Η Μιμή Ντενίση τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να δημιουργούνται τέτοιες μεγάλες ελληνικές κινηματογραφικές παραγωγές που βασίζονται στην πλούσια ιστορία της χώρας μας.

Παρών ήταν επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ενώ από Πατρινές παρουσίες ήταν ο σχεδιαστής ανδρικής μόδας Νίκος Αποστολόπουλος, ο μετρ των δημοσίων σχέσεων Γιώργος Ντάβλας και η φινετσάτη Πατρινή πρωταγωνίστρια Όλγα Πολίτου.

Σε σκηνοθεσία: Γρηγόρη Καραντινάκη και σε σενάριο: Μιμής Ντενίση, σε συνεργασία με τον Martin Sherman, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο και θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση.

Πρωταγωνιστούν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Ντίνα Μιχαηλίδου, Αναστασία Παντούση, Ozdemir Ciftcioglu,  Νέδη Αντωνιάδη, Γιάννης Εγγλέζος, Έφη Γούση, Nathan Thomas, Χρήστος Στέργιογλου, Θοδωρής Κατσαφάδος, Daniel Crossley, Dunkan Skinner,  Δάφνη Αλεξάντερ, Μιχάλης Μητρούσης, Nαταλία Δραγούμη, Μανώλης Γεραπετρίτης, Ανδρέας Νάτσιος, Ian Roberson, Joanna Kalafatis και ο Γιάννης Βογιατζής

Special guest stars: Jane Lapotaire, Susan Hampshire και ο Rupert Graves.

Η συγκεκριμένη ταινία είναι μία υπερπαραγωγή υψηλών προδιαγραφών με διεθνές καστ που τιμά τον πολιτισμό της Ιωνίας. Ένα σπουδαίο κινηματογραφικό εγχείρημα με πανανθρώπινα μηνύματα, που φιλοδοξεί να μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα την ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ. Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε: Λέσβο, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Η δημοσιογραφική προβολή της ταινίας έγινε τη Δευτέρα 13/12 στο Ιντεάλ της Αθήνας.  

Το φιλμ διανέμει στις κινηματογραφικές αίθουσες, η Tanweer, τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Σύνοψη

H Filio Williams, μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της Helen, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της Φιλιώ Μπαλτατζή βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα. Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

*Παρούσα στην πρεμιέρα ήταν και η κόρη της Μιμής Ντενίση, Μαριτίνα.

*Οι φωτ. μας εστάλησαν από την Tanweer.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Spotlight