Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ART

/

Νέες φωτογραφίες της ιστορικής υπερπαραγωγής «Σμύρνη μου αγαπημένη», σινε-πρεμιέρα πριν τα Χριστούγεννα

Νέες φωτογραφίες της ιστορικής υπερπαραγ...
Μπακοπούλου Άντυ
[email protected]

Η ταινία βασίζεται στη θεατρική επιτυχία της Μιμής Ντενίση, η οποία είναι σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια

Στις 23 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί να βγει στα σινεμά η φιλόδοξη, ιστορική υπερπαραγωγή «Σμύρνη μου αγαπημένη» και μόλις κυκλοφόρησαν καινούριες φωτογραφίες που ανανέωσαν το ενδιαφέρον μας από την εταιρεία παραγωγής Tanweer.  

Η ταινία «Σμύρνη μου Αγαπημένη» βασίζεται στο ομώνυμο θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση και  διαθέτει διεθνές καστ. Η δημιουργός συνυπογράφει το σενάριο και πρωταγωνιστεί με τους ηθοποιούς Λεωνίδα Κακούρη, Γιάννη Βογιατζή, Χρήστο Στέργιογλου, Κρατερό Κατσούλη, Ταμίλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση μεταξύ άλλων στο πλευρό της, ενώ συμμετέχει και ο πολύ γοητευτικός τούρκος tv star Μπουράκ Χακί. Η σκηνοθεσία είναι του Γρηγόρη Καραντινάκη.

Το φιλμ είναι γεμάτο πανανθρώπινα μηνύματα, τα οποία μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη με πειστικότητα χάρη στην ατμόσφαιρα της εποχής μέσα από άρτια σκηνικά και κοστούμια και τη σπαρακτική καταστροφή της Σμύρνης, με τη χρήση σύγχρονων ψηφιακών εφέ. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Μυτιλήνη, Χίο, Αθήνα, Πειραιά και  Φάληρο. Αποστολή της ταινίας «δεν είναι να αναμοχλεύσει πάθη του παρελθόντος, αλλά να μιλήσει για ένα τεράστιο διεθνές πρόβλημα, το μεγαλύτερο ίσως σήμερα... Το προσφυγικό. Να θυμίσει πως ιστορίες σαν αυτή της σημερινής Συρίας, έχουν ξανασυμβεί στο παρελθόν και μάλιστα στους Έλληνες, που ίσως γι’ αυτό αγκαλιάζουν μ’ αγάπη και γενναιοδωρία τους σημερινούς πρόσφυγες.

Συγκεκριμένα, ξεδιπλώνεται στη μεγάλη οθόνη η ιστορία της Φιλιώς Μπαλτατζή, μίας ηλικιωμένης Ελληνοαμερικανίδας, η οποία σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύρους πρόσφυγες. Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Η πρεμιέρα συνδέεται χρονικά με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View