Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΣΙΝΕΜΑ

/

Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας με την ατμοσφαιρική "Νύμφη του νερού"

Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος της Κινηματογρα...

Ο β' κύκλος ξεκινά την Δευτέρα 17/1/2022 στα Odeon Veso Mare με την αριστουργηματική "Ερωτική Επιθυμία" του 2000 που βγήκε το περασμένο καλοκαίρι σε επανέκδοση

Με την ατμοσφαιρική ταινία «Η Νύμφη του Νερού» του πολυβραβευμένου Γερμανού δημιουργού Κρίστιαν Πέτζολντ που ήταν & η Ταινία Λήξης των 26ων Νυχτών Πρεμιέρας του 2020, ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022 ο α’ φετινός κύκλος προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας. Η ταινία με την εξαιρετική ερμηνεία της ηθοποιού Πόλα Μπέερ που είχε μάλιστα βραβευτεί στο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου είχε τις «παραξενιές» της και μία μεταφυσικότητα στο σενάριο της μαζί με μία γοητευτική μελαγχολία και φάνηκε να αρέσει στους σινεφίλ που έδωσαν το παρών στις δύο προβολές που έγιναν στην αίθουσα 7 των Odeon Veso Mare.

O β’ κύκλος προβολών της Λέσχης προμηνύεται εξίσου συναρπαστικός με τον α’ και θα περιλαμβάνει σινεφίλ δημιουργίες στην πλειονότητα τους πρόσφατης παραγωγής που δεν έχουν παιχθεί στις αίθουσες της Πάτρας. Για αρχή όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος της Κινηματογραφικής Λέσχης Ελένη Δάσιου, την Δευτέρα 17/1/2022 στις 19.00 και στις 21.30 θα προβληθεί ένα αριστουργηματικό φιλμ παραγωγής του 2000 που το περασμένο καλοκαίρι επανακυκλοφόρησε σε νέες κόπιες σε επανέκδοση και μάλιστα παίχθηκε και στο 11ο Athens Open Air Festival, η «Ερωτική Επιθυμία» σε σκηνοθεσία του Γουόνγκ Καρ-Βάι με τον Τόνι Λεούνγκ, μία ταινία με «πεντάστερες» κριτικές που οι Πατρινοί σινεφίλ θυμούνται πως πρωτοείδαν στο σινε-Ιντεάλ της Αγ. Νικολάου.

Όπως έγραψε το περιοδικό Αθηνόραμα, στην «βραδυφλεγώς ορμητική “Ερωτική Επιθυμία” περιγράφεται η τυχαία γνωριμία μία γυναίκας (στο ρόλο η Μάγκι Τσενγκ) και ενός άνδρα στο Χονγκ Κονγκ του 1962. Γείτονες σε διπλανά διαμερίσματα ενός μικροαστικού ορόφου, οι δυο τους αποκτούν μία τρυφερή φιλία, η οποία αλλάζει υφή όταν συνειδητοποιήσουν πως οι σύζυγοι τους έχουν σχέση μεταξύ τους. Θα μοιραστούν έτσι και τα πρώτα σκιρτήματα ενός φρέσκου έρωτα, ο οποίος ωστόσο βρίσκεται εγκλωβισμένος εν τη γενέσει».

Το φιλμ είχε διανέμει στις αίθουσες στις 17 Ιουνίου 2021 η Cinobo.

Διάρκεια: 98 λεπτά.

Στον β’ κύκλο που θα κρατήσει έως τις 11 Απριλίου 2022 η Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας προγραμματίζει να προβάλλει συνολικά 13 ταινίες. Ανάμεσα τους θα είναι και η ταινία που μεταφέρθηκε από τον α’ κύκλο, «Τα σκυλιά δε φοράνε παντελόνια» (στις 24/2) αλλά και η «Μικρή μαμά» της Σελίν Σιαμά που βγήκε στα Αθηναϊκά σινεμά την προπαραμονή της Πρωτοχρονιάς, το βραβευμένο «Quo Vadis, Aida?» σε σκηνοθεσία της Jasmila Žbanić από τη Βοσνία που ήταν υποψήφιο για το Όσκαρ καλύτερης διεθνούς ταινίας στα 93α βραβεία Όσκαρ (προγραμματίζεται για τις 7/2), η κοινωνική σάτιρα από τη Ρουμανία που κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο του Φεστιβάλ Βερολίνου το 2021, «Ατυχές Πήδημα ή Παλαβό Πορνό» σε σκηνοθεσία Ράντου Ζούντε (θα το δούμε στις 7/3), κ.α.  

Εκ των υποστηρικτών επικοινωνίας των προβολών της Κινηματογραφικής Λέσχης Πάτρας είναι και το thebest.gr

Κείμενο: Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture